Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Derbiyi kurtardı ama kendini yaktı: Jhon Duran’ın müstehcen sevinci ceza getirebilir!

Derbiyi kurtardı ama kendini yaktı: Jhon Duran’ın müstehcen sevinci ceza getirebilir!

Kadıköy’de derbi nefes kesti, son düdükten sonra da gündem değişmedi. Jhon Duran’ın sevinci sosyal medyayı ikiye böldü.

MUHABİR: Mert Bayraktar

Kadıköy’de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbi 1-1 sona ererken, maçın ardından en çok konuşulan konu Jhon Duran’ın gol sevinci oldu.

Karşılaşmanın 27. dakikasında Leroy Sane’nin golüyle geriye düşen sarı-lacivertliler, uzatma dakikalarında baskısını artırdı. Fenerbahçe, 90+5’te sahneye çıkan Jhon Duran’ın golüyle skoru eşitledi ve mücadeleden 1 puanla ayrıldı.

Ancak Kolombiyalı futbolcunun attığı gol sonrası yaptığı sevinç, tartışmaları da beraberinde getirdi. 21 yaşındaki oyuncunun reklam panolarının üzerine çıkarak yaptığı müstehcen hareket sosyal medyada kısa sürede büyük tepki topladı.

Görüntülerin yayılmasının ardından Galatasaray yönetiminin harekete geçtiği ve Jhon Duran’ı Türkiye Futbol Federasyonu’na şikayet etmeye hazırlandığı öğrenildi. Sarı-kırmızılıların, disiplin sürecinin başlatılması için resmi başvuruda bulunacağı belirtiliyor.

Öte yandan Fenerbahçe kalecisi Ederson’un Çaykur Rizespor maçında benzer bir hareket yaptığı gerekçesiyle PFDK’ya sevk edilip ceza almaması yeniden gündeme geldi. Duran’ın sevinci için ise “daha ağır” olduğu yönünde yorumlar yapılırken, disiplin cezası ihtimalinin yüksek olabileceği ifade ediliyor.