Brezilya’nın başkenti Brasilia’da gerçekleştirilen FISU Combat Sports Üniversiteler Dünya Muaythai Şampiyonası’nda, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) öğrencisi ve milli sporcu İsa Taşdemir, 81 kilo erkekler kategorisinde dünya şampiyonu olarak Türkiye’ye altın madalya kazandırdı.
İsa Taşdemir, final müsabakasında Çek Cumhuriyeti'nden rakibini mağlup ederek büyük bir başarı elde etti. Bu sonuç, Türkiye’ye şampiyonadaki dördüncü altın madalyayı kazandırarak Türk sporunun gururu olmasına vesile oldu. Taşdemir’in yanı sıra, şampiyonada altın madalya kazanan diğer milli sporcular arasında Sudenur Basancı, Yasin Muhittin Can ve Özlem Melek Korkmaz yer aldı.
Elde edilen başarılarla birlikte, Türkiye takım halinde de Dünya Şampiyonu unvanını kazandı. Muaythai Kayseri İl Temsilcisi Fatih Kağan Ulu, konu hakkında yaptığı açıklamada, "Sporcumuz İsa Taşdemir’i ve antrenörü Yücel Haspolat hocamızı gönülden tebrik ediyorum. İsa’nın gelecekte de nice başarılara imza atacağına inanıyorum. Tebrikler bizim çocuklar, tebrikler Türkiyem" ifadelerini kullandı.

BREZİLYA'NIN BAŞKENTİ BRASÍLİA’DA DÜZENLENEN FISU COMBAT SPORTS ÜNİVERSİTELER DÜNYA MUAYTHAİ ŞAMPİYONASI’NDA MİLLİ SPORCU VE ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİSİ İSA TAŞDEMİR, 81 KİLO ERKEKLER KATEGORİSİNDE DÜNYA ŞAMPİYONU OLARAK TÜRKİYE’YE ALTIN MADALYA KAZANDIRDI.