Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Eskişehirli antrenör Fikret Sözen geleceğin basketbolcularını yetiştiriyor

Eskişehirli antrenör Fikret Sözen geleceğin basketbolcularını yetiştiriyor

İşitme engelli antrenör Fikret Sözen, 14 yıldır çocuklara basketbol öğreterek engelleri aşıyor ve genç yetenekleri spora kazandırıyor.

Eskişehir’de 14 yıldır basketbol antrenörlüğü yapan Fikret Sözen, işitme engeline rağmen sporun gücünü her gün sahada kanıtlıyor. 34 yaşındaki antrenör, 7 ve 13 yaş aralığındaki çocuklarla çalışarak, geleceğin yıldız sporcularını yetiştiriyor. Çamlıca Spor Salonu’nda yaptığı antrenmanlarla genç yeteneklere basketbol becerilerini aşılıyor.

Basketbol sevgisi sokaktan zirveye

Basketbol ile tanışması 15 yaşında başlayan Sözen, bu sporu bir efsane basketbolcuyu izleyerek öğrendiğini ve ilerleyen yıllarda engelliler basketbol kulübüne katıldığını aktarıyor. "Sokakta basketbol öğrenerek başladım, sonrasında kulüpteki antrenmanlar sayesinde kendimi geliştirdim. U20 milli takımında Avrupa şampiyonu olmanın mutluluğunu yaşadım," diyor.

Çocuklar onun için evlat gibi

Fikret Sözen, duyma engeli olmayan çocuklarla iletişimini dudak okuyarak kurduğunu belirtirken, "Onlar benim evlatlarım, sahip çıkıyorum. Basketbol öğretirken mutluluklarını görmek en büyük hedefim," açıklamasında bulunuyor. Antrenör, çocukların dil öğrenimine de destek vermeye hazır olduğunu belirtiyor.

Öğrenci velisi Nevriye Kahraman, Fikret Koç’un antrenman tarzını ve çocuklarla olan iletişiminden memnun olduklarını dile getiriyor: "İşitme engeli, spora ve sporu öğretmeye engel değil. Çocuklar onunla çok güzel iletişim kuruyor ve antrenmanları severek gerçekleştiriyoruz."

ESKİŞEHİR’DE 14 YILDIR BASKETBOL ANTRENÖRLÜĞÜ YAPAN İŞİTME ENGELLİ BASKETBOL ANTRENÖRÜ FİKRET...

ESKİŞEHİR’DE 14 YILDIR BASKETBOL ANTRENÖRLÜĞÜ YAPAN İŞİTME ENGELLİ BASKETBOL ANTRENÖRÜ FİKRET SÖZEN, 7 VE 13 YAŞ ARALIĞINDAKİ ÇOCUKLARA DERS VERİYOR.