Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Fenerbahçe basketbolunda bütçe depremi: Aziz Yıldırım’dan 10 milyon euro'luk şartlı onay

Fenerbahçe basketbolunda bütçe depremi: Aziz Yıldırım’dan 10 milyon euro'luk şartlı onay

Transferde şov yapan Fenerbahçe’de basketbol bütçesi 45 milyon Euro’ya dayanırken, yönetimin talep ettiği 10 milyon Euro'luk ek ödenek Başkan Aziz Yıldırım'dan EuroLeague şampiyonluğu şartıyla onay aldı.

Yeni sezon öncesi transfer piyasasını adeta kasıp kavuran Fenerbahçe Beko, kadrosunu dünya çapındaki yıldızlarla donatmaya devam ediyor. Başantrenör Sarunas Jasikevicius yönetiminde hem Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde hem de EuroLeague'de mutlak zafer hedefleyen sarı-lacivertliler; Shane Larkin, Will Clyburn, Shavon Shields ve Trent Forrest gibi Avrupa basketbolunun en elit isimlerini renklerine bağlayarak gücüne güç kattı. Ancak üst üste açıklanan bu dev imzalar, şubenin sezonluk mali planlamasında belirgin bir artışı da beraberinde getirdi.

Planlanan Hesap Şaştı: Bütçe 45 Milyon Euro’ya Yükseldi

Geniş ve yetkin bir kadro kurmak adına hamlelerini arka arkaya patlatan sarı-lacivertli yönetim, sezon başında basketbol şubesi için 35 milyon Euro tutarında bir maliyet öngörmüştü. Fakat kadro kalitesini artırmaya yönelik yapılan üst düzey transferler, operasyonel kalemler ve oyuncu maliyetleri bir araya geldiğinde kulübün önündeki toplam tablonun 45 milyon Euro seviyesine ulaştığı hesaplandı. Ortaya çıkan 10 milyon Euro'luk fark üzerine yönetim kanadı hızlıca harekete geçti.

Ömer Onan Devreye Girdi: Masada Ek Bütçe Talebi Var

Mali tablodaki bu yükselişin ardından Basketbol Şubesi’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Onan, hazırlanan detaylı finansal raporu Başkan Aziz Yıldırım’a sundu. Şubenin hedeflerinden sapmaması ve kurulan güçlü kadronun sürdürülebilirliği için 10 milyon Euro'luk ek kaynak talebinde bulunan Onan, sürecin detaylarını ve ihtiyaç duyulan finansal desteğin gerekçelerini aktardı.

Aziz Yıldırım’dan Yeşil Işık Ama Tek Şartla: EuroLeague Kupası Gelmeli!

Sunulan mali tabloyu ve ek ödenek talebini değerlendiren Başkan Aziz Yıldırım, kulübün basketboldaki vizyonuna tam destek verdi ancak beklentisini çok net ifadelerle dile getirdi. Talep edilen 10 milyon Euro'luk ek bütçeyi onaylayacağını belirten Yıldırım, bu dev yatırımın karşılığı olarak başarı çıtasını en üst noktaya koydu. Sarı-lacivertli kulübün patronu, sağlanan bu finansal güçle birlikte yerel lig şampiyonluğunun yanı sıra EuroLeague’de kesinlikle final oynanmasını ve kupanın müfeye getirilmesini şart koştu.