Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında yarın taraftarı önünde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi konuk edecek olan Galatasaray, dev randevunun hazırlık sürecini noktaladı. Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri’nde Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirilen son antrenman, ısınma hareketleri ve 10'a 2 pas organizasyonlarının ardından taktiksel çift kale maçla tamamlandı. Karşılaşmaya odaklanan sarı-kırmızılı ekipte teknik heyet, maç planını tamamen şekillendirdi.
Lille Zaferinin İskeleti Korunuyor
Avrupa arenasında Lille karşısında alınan 4-2'lik moralli galibiyetin ardından takımın sahadaki uyumundan memnun kalan Okan Buruk, derbide ana şablonu büyük oranda muhafaza etme kararı aldı. Başarılı çalıştırıcının, sahaya sürdüğü dinamik yapıyı bozmamak adına ilk 11'de köklü bir revizyon yerine sadece tek bir noktada değişikliğe gideceği öğrenildi.
Orta Sahada Lemina Sürprizi: Sara Kulübeye
Dev maçın kaderini belirleyecek orta saha mücadelesi için özel bir kurgu hazırlayan Buruk, Gabriel Sara’yı derbiye yedek kulübesinde başlatmayı planlıyor. Tecrübeli teknik adamın, merkezdeki fiziksel direnci ve savunma sertliğini artırmak amacıyla Gabriel Sara’nın yerine Mario Lemina’ya başlangıç kadrosunda görev vermesi bekleniyor.
İyileşen Yıldızlar Hamle Oyuncusu Olacak
Sarı-kırmızılı camiada sevinç yaratan sakatlık dönüşlerinde ise acele edilmeyecek. Sağlığına kavuşarak takımla çalışmalara başlayan Wilfried Singo ile Rafael Leao’nun maç kondisyonları göz önünde bulunduruldu. Okan Buruk’un her iki futbolcuyu da riske etmeyerek derbiye kulübede başlatacağı ve maçın gidişatına göre ikinci yarıda hamle oyuncusu olarak sahaya süreceği kaydedildi.