Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Galatasaray, Göztepe ile 65. kez karşı karşıya geliyor

Galatasaray, Göztepe ile 65. kez karşı karşıya geliyor

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında Galatasaray, Göztepe ile evinde zorlu bir mücadeleye çıkacak. İki takımın tarihindeki 65. randevu heyecan yaratıyor.

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 3. haftasında Göztepe ile karşılaşacak ve bu, iki ekip arasındaki 65. randevu olacak. Maç, 21 Eylül tarihinde RAMS Park’ta saat 21.30’da başlayacak.

Sezona iyi bir başlangıç yapan Galatasaray, 1 galibiyet ve 1 beraberlikle topladığı 4 puanla 2. sırada yer alıyor. Göztepe ise 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 14. basamakta bulunuyor. Ev sahibi ekip, seyircisi önünde Göztepe’yi mağlup ederek zirve yarışında hatasız devam etmek istiyor.

İki takım arasındaki geçmiş

Galatasaray ile Göztepe, bugüne kadar Süper Lig’de 64 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda Galatasaray, rakibini 39 kez mağlup ederken Göztepe sadece 12 kez galip geldi. 13 maçta ise eşitlik bozulmadı. Galatasaray’ın toplamda 105 golü bulunurken, Göztepe 47 golle karşılık verebildi. Geçtiğimiz sezon her iki takımın karşılaştığı maçlarda Galatasaray, 3-1’lik skorlarla galip geldi.

Son 10 maçta Galatasaray’ın üstünlüğü

Son 10 karşılaşmada Galatasaray, rakibine karşı belirgin bir üstünlük sağladı. İstanbul temsilcisi, bu periyotta 9 kez üç puanla ayrılırken, Göztepe sadece bir kez galip geldi. Beraberlik ise son zamanlarda hiç yaşanmadı. En son 10 Şubat 1980'de oynanan karşılaşmada iki ekip 1-1 berabere kalmıştı.

Galatasaray, sahasında 36 maçtır yenilmiyor. En son Fenerbahçe’ye yenilen Cimbom, ardından çıktığı 36 karşılaşmada 28 galibiyet ve 8 beraberlik elde etti. Son olarak Çorum FK ile 2-2 berabere kalan sarı-kırmızılılar, evinde sağladığı başarıları sürdürüyor.

Galatasaray’ın yeni transferi Aleksey Batrakov, eğer Teknik Direktör Okan Buruk görev verirse, bu maçta sahaya çıkarak ilk maç heyecanını yaşayacak. Batrakov, 25 milyon Euro bonservis bedeli ile Lokomotiv Moskova’dan transfer edildi.

Bu karşılaşmayı yönetecek olan hakem Mehmet Türkmen, yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Abdullah Bora Özkara yapacak. Dördüncü hakem ise Ayberk Demirbaş olarak belirlendi.

Galatasaray, takımın gol gücünü arttıran Victor Osimhen ile sahada güçlü bir performans sergilemek istiyor. Ligi, 4 golle tamamlayan Osimhen, bu alanda liderlik koltuğunda oturuyor ve takımının en önemli isimlerinden biri olmaya devam ediyor.

GALATASARAY, TRENDYOL SÜPER LİG'İN 3. HAFTASINDA EVİNDE OYNAYACAĞI GÖZTEPE İLE LİGDE 65. KEZ KARŞI...

GALATASARAY, TRENDYOL SÜPER LİG'İN 3. HAFTASINDA EVİNDE OYNAYACAĞI GÖZTEPE İLE LİGDE 65. KEZ KARŞI KARŞIYA GELECEK.