Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Galatasaray hazırlık maçında Rennes ile 3-3 berabere kaldı

Galatasaray hazırlık maçında Rennes ile 3-3 berabere kaldı

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, konuk ettiği Fransa temsilcisi Rennes ile 3-3 berabere kaldı. Sarı-kırmızılılar son 3 hazırlık maçında galibiyet alamadı.

Galatasaray Futbol Takımı, yeni sezon çalışmaları kapsamındaki dördüncü hazırlık maçında Fransa temsilcisi Rennes ile karşı karşıya geldi. RAMS Park'ta oynanan mücadele 3-3'lük beraberlikle sonuçlandı. Mücadeleye Uğurcan Çakır, Roland Sallai, Kaan Ayhan, Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı, Lesley Ugochukwu, Lucas Torreira, Leroy Sane, Gabriel Sara, Yunus Akgün ve Victor Osimhen 11'iyle çıkan sarı-kırmızılılar, 18. dakikada Osimhen'in golüyle 1-0 öne geçti.

Rennes, 26. dakikada Esteban Lepaul'un golüyle eşitliği sağladı ve ilk yarı 1-1 sona erdi. İkinci yarıya hızlı başlayan Galatasaray, 50. dakikada Gabriel Sara ile yeniden öne geçse de konuk ekip 58 ve 61. (penaltı) dakikalarda yine Lepaul'un attığı gollerle 3-2 üstünlük sağladı. Mücadelenin 90+4. dakikasında Barış Alper Yılmaz'ın penaltı golüyle skoru eşitleyen Galatasaray, sahadan beraberlikle ayrıldı. Karşılaşmanın hakemi Oğuzhan Çakır, 8. dakikada Ugochukwu'nun pozisyonunda verdiği penaltı kararını yardımcı hakem uyarısıyla iptal etti.

Hazırlık maçlarında galibiyet hasreti ve transfer tepkisi

Yeni sezon öncesindeki ilk hazırlık maçında Ümraniyespor'u 5-1 mağlup eden Galatasaray, Avusturya kampında Monza'ya 2-0, Venezia'ya ise 3-0 kaybetmişti. Rennes beraberliğiyle birlikte sarı-kırmızılı ekibin galibiyet hasreti 3 maça çıktı. Karşılaşma boyunca tribünleri dolduran az sayıdaki taraftar, yaz transfer döneminde kadroya sadece Lesley Ugochukwu'nun dahil edilmesine tepki göstererek yönetimi tezahüratlarla protesto etti.

UEFA ve FIFA düzenlemeleri doğrultusunda kulüplerin Finansal Sürdürülebilirlik Kriterleri (FFP) çerçevesinde harcama limitlerine uyma zorunluluğu bulunuyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklanacak takım harcama limitleri ve bonservis/maaş dengesi, kulüplerin transfer dönemlerindeki hareket alanını ve kadro tescil süreçlerini doğrudan belirliyor.

RAMS Park'ta 86 gün sonra ilk maç

Sarı-kırmızılı ekibin Burnley'den kadrosuna kattığı 22 yaşındaki Lesley Ugochukwu, altyapısından yetiştiği eski takımı Rennes'e karşı ilk kez RAMS Park'ta taraftarın karşısına çıktı. Konuk ekipte ise geçen sezon Galatasaray forması giyen Przemyslaw Frankowski ile Fenerbahçe'den transfer olan Sebastian Szymanski sahada yer aldı. Son olarak 9 Mayıs 2026'daki Antalyaspor mücadelesine ev sahipliği yapan RAMS Park, 86 gün sonra kapılarını açarken karşılaşmayı 10 binden az taraftar takip etti.