Galatasaray'da transfer hareketliliği devam ederken, takımın yıldız golcüsü Victor Osimhen hakkında sıcak gelişmeler yaşandı. Suudi Arabistan temsilcisi Al-Hilal, 2026 yaz transfer döneminde Nijeryalı santrforu kadrosuna katmak için sarı-kırmızılı kulübün kapısını çaldı.
150 milyon euroluk dev teklife ret
Prens Nawaf bin Saad’ın başkanlığını yürüttüğü Al-Hilal, ilk olarak 130 milyon euroluk sözlü teklifle temaslara başladı. Sarı-kırmızılı yönetimin oyuncuyu satmama kararlılığı üzerine Suudi kulübü teklifini 150 milyon euroya kadar çıkardı. Başkan Dursun Özbek ve kurmayları, bu devasa bütçeye rağmen teklifi reddederek Osimhen'i takımda tutma kararını yineledi. Yıldız futbolcuya teklif edilen yıllık 50 milyon euroluk garanti maaş da transferin gerçekleşmesine yetmedi.
Piyasa değeri ve bonservis rekorları
Napoli'den 75 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edilen Osimhen, Süper Lig tarihinin en yüksek piyasa değerine sahip oyuncusu konumunda bulunuyor. FIFA ve UEFA'nın Finansal Fair Play (FFP) kriterleri çerçevesinde kulüplerin bonservis gelir-gider dengeleri kritik önem taşırken, Galatasaray yönetiminin bu seviyedeki bir bonservis teklifini reddetmesi, kulübün sportif hedeflerini mali gelirlerin önünde tuttuğunu gösteriyor.
İstanbul'da mutlu olduğunu belirten 27 yaşındaki forvet, paranın kendisi için ilk sırada gelmediğini ifade ederek yönetimle aynı doğrultuda hareket etti. Saha içindeki sonuçlardan duyduğu rahatsızlığı dile getiren yetenekli santrfor, 2-2 sona eren Çorum FK maçının ardından takım arkadaşlarına toparlanma çağrısında bulundu.
Mario Lemina Al Shabab ile anlaştı
Sarı-kırmızılı ekipte takımdan ayrılması gündemde olan bir diğer isim ise Mario Lemina oldu. 32 yaşındaki tecrübeli orta saha oyuncusunun, bir başka Suudi Arabistan kulübü Al Shabab ile 2 yıllık sözleşme konusunda prensip anlaşmasına vardığı belirtildi. Lemina’nın yeni kulübünden yıllık 6 milyon euro kazanacağı öğrenilirken, kulüpler arasındaki bonservis pazarlıklarının tamamlanması bekleniyor.