Balıkesir’in Gömeç ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Gömeç Dostluk Yol Koşusu, büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Türkiye Atletizm Federasyonu’nun desteklediği etkinliğe, 60’a yakın ilden toplam 563 sporcu katıldı.
Etkinliğe yoğun ilgi gösterildi
Koşuya katılan sporcular arasında 32 milli atlet yer aldı. Bu önemli isimler, geçmişte milli formayla yaptıkları başarılarla tanınan fakat adını Türk atletizmine altın harflerle yazdırmış sporculardan oluşuyordu. Gömeç Kaymakamı Mehmet Nesip Mahir, etkinlikteki yüksek katılımın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.
Sporun birleştirici gücü
Kaymakam Mahir, “Bu yıl düzenlediğimiz koşuya gösterilen ilgi, Gömeç’in yalnızca doğal güzellikleriyle değil, sporun birleştirici gücüyle de adından söz ettiren bir ilçe olma yolunda ilerlediğini gösteriyor. Sayın Valimiz İsmail Ustaoğlu’nun önderliğinde bu tür etkinlikleri artırarak sürdürmeyi planlıyoruz” dedi. Ayrıca bu yılki organizasyon kapsamında vatandaşların katılımıyla 3 bin metrelik Halk Koşusu ve federasyona kayıtlı sporcular için 10 bin metrelik resmi yarış düzenlendi.
Bu başarılı etkinliğe katkıda bulunan herkese teşekkür eden Kaymakam Mahir, gelecek yıllarda bu organizasyonu daha da geliştirerek geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

DOSTLUK VE YOL KOŞUSU