Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Görme engelli sporcu Ayhan Kaya Avrupa şampiyonasında büyük başarı elde etti

Görme engelli sporcu Ayhan Kaya Avrupa şampiyonasında büyük başarı elde etti

Kahramanmaraşlı Ayhan Kaya, IBSA Avrupa Halter Şampiyonası'nda 2 altın ve 2 bronz madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Mersin'de düzenlenen IBSA Görme Engelliler Avrupa Halter Şampiyonası, genel olarak yeteneklerin sınırlarını zorladığı bir organizasyon olarak dikkat çekti. Bu etkinlikte Kahramanmaraşlı görme engelli sporcu Ayhan Kaya, gösterdiği performansla göz doldurdu.

Başarılar peş peşe geldi

Ayhan Kaya, bench press ve powerlifting branşlarında 2 bronz madalya kazanırken, master kategorisinde de 2 altın madalya elde etti. Toplamda 4 madalya ile döndüğü bu şampiyona, onun azmi ve kararlılığıyla adeta taçlandı. Kaya, turnuvanın ardından duyduğu mutluluğu şöyle ifade etti:

Hedefim dünya şampiyonluğuna ulaşmak

"Ben 5. sınıfta bu spora başladım ve doğuştan görme engelliyim. Bu turnuvada 4 madalya kazandım. İnşallah 25 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilecek dünya şampiyonasında hedefim altın madalya kazanmak ve istiklal marşımızı okutmak. Biz görme engelliyiz fakat hiçbir zaman görmemek engel değildir; önemli olan kalplerin engelli olmamasıdır. Bu yolda bana destek olan eşime, 3 oğluma ve bir kızıma çok teşekkür ediyorum," dedi Kaya.

Kaya, yaşadığı Pazarcık'ta spor yapmanın kendisine büyük mutluluk verdiğini ve bu başarıyı sürdürülebilir kılmak için mücadele edeceğini belirtti.

MERSİN'DE DÜZENLENEN IBSA GÖRME ENGELLİLER AVRUPA HALTER ŞAMPİYONASI'NDA MÜCADELE EDEN...

MERSİN'DE DÜZENLENEN IBSA GÖRME ENGELLİLER AVRUPA HALTER ŞAMPİYONASI'NDA MÜCADELE EDEN KAHRAMANMARAŞLI SPORCU AYHAN KAYA, 2 ALTIN VE 2 BRONZ MADALYA KAZANDI