Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Heimir Hallgrimsson ve öğrencilerine boykot baskısı: Pazar günkü İsrail maçı öncesi kara gün!

Heimir Hallgrimsson ve öğrencilerine boykot baskısı: Pazar günkü İsrail maçı öncesi kara gün!

İrlanda Teknik Direktörü Heimir Hallgrimsson, İsrail maçı öncesi yaptığı açıklamada "Soykırımla değil, soykırıma karşı oynuyoruz" diyerek yaşanan rahatsızlığı gözler önüne serdi.

İrlanda Milli Takımı, Uluslar Ligi'nde İsrail ile yapacağı tartışmalı maçlar öncesinde büyük bir krizin eşiğine geldi. Ülke genelinde yükselen boykot çağrıları ve sanat dünyasından gelen tepkiler, spor camiasını da derinden sarsmış durumda. Teknik direktör Heimir Hallgrimsson'un konuya dair yaptığı çarpıcı açıklamalar gündeme damga vurdu.

Tartışmaların Odağındaki Maç Öncesi Yoğun Baskı

İrlanda'da futbolseverler ve aktivistler, milli takımın İsrail ile karşılaşacak olmasını sert bir şekilde eleştiriyor. Gazze'de yaşanan insanlık dramı ve devam eden şiddet olayları nedeniyle maça çıkılmaması yönünde futbolculara ve federasyona yoğun bir baskı uygulanıyor. Daha önce bazı sanatçıların benzer gerekçelerle konser organizasyonlarından çekilmesi, sporcular üzerindeki toplumsal hassasiyeti ve beklentiyi daha da artırdı.

Teknik Direktörden Net Duruş ve Çarpıcı Sözler

Yaşanan yoğun tartışmaların ardından basının karşısına çıkan İrlanda'nın teknik direktörü Heimir Hallgrimsson, takım içindeki rahatsızlığı açıkça dile getirdi. Hiçbir oyuncunun bu atmosferde sahaya çıkmaktan memnun olmadığını belirten tecrübeli çalıştırıcı, "Biz soykırımla oynamıyoruz, soykırıma karşı oynuyoruz. İsrail'e karşı oynuyoruz, İsrail'le oynamıyoruz" ifadelerini kullanarak tepkisini en sert şekilde ortaya koydu.

UEFA Yaptırımları ve Tarafsız Saha Kararı

Futbol Federasyonu, karşılaşmaların oynanmaması durumunda UEFA tarafından ağır sportif ve mali yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklarını belirtti. Bu nedenle Macaristan'ın Debrecen kentinde ve seyircisiz oynanması kararlaştırılan müsabakalara çıkma kararı alındı. Takım boykot kararından vazgeçmese de, yaşanan bu gerginliğin Pazar günü oynanacak mücadeleye nasıl yansıyacağı merakla bekleniyor.