Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın Litvanya karşısında elde ettiği 94-66 galibiyetin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Takımın bu maçtaki başarısının, Dünya Kupası’na katılma hedefiyle hem güçlü bir destek hem de motivasyon sağladığını belirten Türkoğlu, gelecek için umutlu olduklarını ifade etti.
Galibiyetin anlamı
A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Basketbol Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur J Grubu’ndaki ilk maçında Litvanya'yı mağlup ederek, 2. tura galibiyetle başladı. Türkoğlu, karşılaşmanın ardından, "Bugünkü galibiyet bizim için çok anlamlı. Öncelikle buraya gelen on binlerce taraftarımıza teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten maçın ilk dakikasından sonuna kadar takımımızı desteklediler." dedi.
Dünya Kupası hedefi
Türkoğlu, bu galibiyetin yanı sıra, Dünya Kupası hedefine de dikkat çekerek, "Hedefimiz ilk günden beri geçen sene elde ettiğimiz başarının devam etmesi için, daha anlamlı olması için Dünya Kupası’na katılmak. Tüm sporcu arkadaşlarıma ve hocamıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. A Milli Takım’ın bir sonraki maçı ise İzlanda ile olacak. Türkoğlu, "İnşallah pazartesi de tekrar İzlanda’ya karşı iyi bir performansla galibiyetle ayrılırsak, ülkemizi basketbol anlamında mutlu etmiş oluruz." şeklinde konuştu.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın Litvanya karşısında aldığı 94-66’lık galibiyetin ardından, "Hedefimiz ilk günden beri geçen sene elde ettiğimiz başarının devam etmesi için, daha anlamlı olması için Dünya Kupası’na katılmak" dedi.