Fenerbahçe, Górnik Zabrze ile oynayacağı kritik rövanş karşılaşması öncesinde kadro yapılanmasını tamamladı. İlk maçın ardından teknik heyet, sahaya sürülecek kadroda belirgin değişikliklere gitme kararı aldı. Teknik Direktör İsmail Kartal'ın, turu getirecek hamleleri yaparken son transferleri kulübede hamle oyuncusu olarak değerlendirmesi bekleniyor.
Yeni Transferlere Kulübe Yolu Göründü
Sarı-lacivertli ekibin kadrosuna dahil ettiği isimlerden Mason Greenwood ile sakatlık sürecini atlatarak takıma katılan Nathan Aké’nin Górnik Zabrze karşısına ilk 11’de çıkması beklenmiyor. Greenwood’un henüz istenen fiziksel ve kondisyonel seviyeye ulaşamamış olması nedeniyle maça yedek kulübesinde başlayacağı öğrenildi. İlk karşılaşmanın ikinci yarısında yaşadığı sakatlık nedeniyle oyundan çıkan Nathan Aké ise takımla çalışmalara başlasa da teknik heyet tarafından riske edilmeyecek.
Savunma Hattı ve Kaleyde Orijinal Düzene Dönüş
İlk müsabakada sol bekte görev yapan Jayden Oosterwolde, rövanş mücadelesiyle birlikte asli mevkisi olan stoper hattına geri dönüyor. Oosterwolde'nin savunmanın merkezinde Milan Škriniar ile partner olması planlanırken, sol bekte ise Levent Mercan görev yapacak. İlk maçta kulübede oturan deneyimli eldiven Ederson'un da bu mücadelede kaleyi Mert Günok'tan devralması bekleniyor.

İsmail Kartal’ın 4-2-3-1 Planı ve Hücum Hattı
Karşılaşmaya 4-2-3-1 dizilişiyle çıkmayı hedefleyen Fenerbahçe’de orta sahanın merkezinde Guendouzi ile İsmail Yüksek ikilisi görev yapacak. Hücumun yönlendirildiği 10 numara pozisyonunda Marco Asensio forma giyerken; sağ kanatta İrfan Can Kahveci, sol kanatta ise Kerem görev alacak. Sakatlığı devam eden Sidiki Cherif’in yokluğunda ise sarı-lacivertlilerin en önemli gol silahı yine Anderson Talisca olacak.