İstanbul, spor dünyasında ilk kez deneyimlenen muazzam bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Sarıyer sahilinin eşsiz manzarası eşliğinde gerçekleştirilen Gece Maratonu, yerli ve yabancı yüzlerce atleti bir araya getirdi. Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) ve Sarıyer Belediyesinin katkılarıyla, Oryantiring Akademi tarafından organize edilen bu dev etkinlik, İstanbul'un spor turizmine yeni bir soluk kazandırdı.
32 Ülkeden 370 Sporcu Boğaz Çizgisinde Buluştu
Bu yıl ilk kez kapılarını açan organizasyon, uluslararası düzeyde büyük ilgi gördü. 32 farklı ülkeden toplam 370 elit ve amatör koşucu, Sarıyer sahil yolunun büyüleyici atmosferinde ter döktü. Sporcular, 10,5 kilometrelik parkurda bireysel olarak madalya mücadelesi verirken; 21 ve 42 kilometrelik zorlu etaplarda ise takım halinde dayanıklılık sınırlarını zorladı.
Çayırbaşı Stadyumu’nun önünden coşkulu bir startla başlayan yarış, sahil hattına taşındı. Haydar Aliyev ve Meserburnu caddelerinden geçen atletler, Boğaz’ın serin esintisi eşliğinde yeniden start noktasına dönerek parkuru başarıyla tamamladı.
Zirvenin Sahipleri Belli Oldu
Nefes kesen yarışların ardından 10,5 kilometrelik bireysel kategoride podyumun ilk basamağına çıkan isimler netleşti. Erkeklerde Niek Bongers hızıyla rakiplerini geride bırakarak birinci olurken, kadınlar kategorisinde ise Mahsa Rakhshandeh ipi göğüsleyen isim oldu.
Anadolu Ajansı Spor Kulübü’nden Büyük Başarı
Organizasyona damga vuran ekiplerden biri de Anadolu Ajansı Spor Kulübü (AASK) oldu. Kulübü temsilen parkura çıkan Hasan Hüseyin Kul, Ali Atmaca, Ekrem Biçeroğlu ve Bekir Ümit Uğurlukan sergiledikleri performansla büyük takdir topladı.
AASK Atletizm Branşı Sorumlusu ve Başmuhabir Hasan Hüseyin Kul, 10,5 kilometrelik zorlu parkuru 40 dakika 27 saniye gibi etkileyici bir süreyle tamamladı. Bu derecesiyle genel klasmanda 6’ncı sıraya yerleşen Kul, 40 yaş üstü kategorisinde ise şampiyonluk kürsüsüne çıktı. Yarış sonunda büyük bir gurur yaşayan başarılı sporcuya madalyasını, TAF Temsilcisi Süha Günermengi takdim etti.