2026 Avrupa Büyükler Modern Pentatlon Şampiyonası, İstanbul'da büyük bir heyecanla devam ediyor. Bu prestijli organizasyonda, yarı finale yükselen milli sporcular belirlenirken, İlke Özyüksel Mihrioğlu ve Sıdal Aslan başarı göstererek kadınlar kategorisinde yarı finale adını yazdırdı.
Yarı finale yükselen sporcular:
Büyük bir çekişmeye sahne olan şampiyonada, Burhan Felek Spor Kompleksi'nde A ve B gruplarında toplam 30 sporcu yarı finale geçmek için mücadele etti. İlke Özyüksel Mihrioğlu, 1443 puan alarak grubunu 7. sırada tamamladı ve yarı finale yükseldi. Sıdal Aslan ise 1403 puanla 17. sırada yer alarak B Grubu'nda yarı final biletini kapmayı başardı.
Yarı final mücadelesi ne zaman?
Kadınlar için yarı final mücadelesi 6 Ağustos Perşembe günü gerçekleşecek. Yarın ise erkek sporcuların eleme maçları ve kadınların yarı final eskrim sıralaması yapılacak. Bu süreçte sporcuların performansları dikkatle takip ediliyor.
Yarı finale kalan kadın sporcular:
Türkiye'yi temsilen yarı finale yükselen İlke Özyüksel Mihrioğlu ve Sıdal Aslan haricinde, diğer finalistler de belli oldu. İşte yarı finale kalan kadın sporcuların listesi:
- Belarus: Mariya Gnedtchik, Viyaleta Hureyeva, Milkana Piavets, Iryna Prasiantsova, Anastasiya Arol
- Büyük Britanya: Emma Whitaker, Kerenza Bryson, Charlie Follett, Chloe Johnson, Olivia Green, Poppy Clark
- İtalya: Valentina Martinescu, Ludovica Montecchia, Elena Michelli, Aurora Tognetti
- Rusya: Alisa Melikhova, Iuliia Borovkova, Viktoriia Sazonova, Yana Soloveva
- İsviçre: Anna Jurt, Florina Jurt, Jurt Katharina, Vivienne Meyer
- Macaristan: Rita Erdos, Blanka Bauer, Blanka Guzi
- Fransa: Louison Cazaly, Derval Mathilde, Rebecca Castaudi
- Polonya: Hanna Jakubowska, Malgorzata Karbownik
- İsveç: Marlena Jawaid
- Ukrayna: Iryna Boicheniuk
- Litvanya: Gintare Aleksandravice
2026 Avrupa Büyükler Modern Pentatlon Şampiyonası hakkında daha fazla bilgi almak ve takip etmek için resmi web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN 2026 AVRUPA BÜYÜKLER MODERN PENTATLON ŞAMPİYONASI’NDA YARI FİNALİSTLER BELLİ OLDU. MİLLİ SPORCULAR İLKE ÖZYÜKSEL MİHRİOĞLU VE SIDAL ASLAN, KADINLARDA YARI FİNALE YÜKSELDİ.