Rize'de, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Rize Valiliği ve Rize Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Kaçkar by UTMB, 60 ülkeden yaklaşık 2 bin sporcuya ev sahipliği yaptı. Yılın en önemli spor etkinliklerinden biri olan bu organizasyon, Turkcell, Türk Hava Yolları ve TOGG gibi sponsorların destekleriyle gerçekleştirildi.
Etkinlik, sabahın erken saatlerinde, sporcuların heyecan dolu mücadelesiyle başladı. Sporcular, eşsiz Kaçkar Dağları’nın doğal güzellikleri arasında, yoğun ormanlar ve zorlu parkurlar üzerinde koşarak yarıştılar. Saat 04.00’te 100K, 08.00’de 50K ve 09.00’da ise 20K koşularının startı verildi. Ayrıca, günün son etkinliği olan 4K Ayder Koşusu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
100K parkurunun şampiyonu Dmitry Mityaev
Bu yıl ilk kez düzenlenen 100K parkurunda, Rus sporcu Dmitry Mityaev, 10 saat 31 dakikalık derecesiyle birinciliği elde etti. Sporcu, bu zorlu parkuru başarıyla tamamlayarak adını duyurdu.
50K ve 20K kategorilerinde heyecan
50K erkekler kategorisinde İspanyol sporcu Antonio Martinez Perez birinci sırayı alırken, ikinci ve üçüncü sıraları da İspanyol ve Rus sporcular aldı. Kadınlar kategorisinde ise Türk sporcu Tuğçe Karakaya, geçirdiği trafik kazası sonrası büyük bir dönüş yaparak zafere ulaştı. Onu İspanyol Ainara Urrutia Yurreras ve Türk sporcu Fatma Taş takip etti.
20K'da ise erkeklerde İranlı Morteza Jafarzadeh, kadınlarda ise İspanyol Sara Alonso birinciliği elde etti. Bu yarışı takip eden İtalyan ve Türk sporcular da başarılı sonuçlar aldı.
4K Ayder Koşusu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Yarışta kadınlarda Nergis Durmuş, erkeklerde ise Ömer Asaf Durmuş birinci oldu.
Böylesine büyük bir organizasyon, Rize’nin uluslararası spor ve doğa turizmi destinasyonu olarak tanıtımına önemli katkılar sağladı.

Kaçkar by UTMB'de binlerce sporcu zirve için koştu.