Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Karşıyaka'ya fenerbahçe piyangosu! 250 bin euroluk ödeme hesaba geçti

Karşıyaka'ya fenerbahçe piyangosu! 250 bin euroluk ödeme hesaba geçti

Sarı-lacivertliler, Karşıyaka’nın 19 yaşındaki milli yeteneği Adem Yeşilyurt’un 500 bin euroluk bonservis ödemesini tamamlayarak genç yıldızı 5 yıllığına renklerine bağladı.

Süper Lig’de şampiyonluk hedefiyle yola çıkan ve teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, uzun vadeli transfer planlaması kapsamında önemli bir adımı daha tamamladı. Sarı-lacivertliler, şubat ayında prensip anlaşmasına vardığı 3. Lig ekibi Karşıyaka’nın 19 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Adem Yeşilyurt’un transferini resmiyete döktü. Genç yeteneğin bonservisi için ödenmesi gereken son taksit de İzmir temsilcisinin hesabına yatırıldı.

Transferin Detayları Belli Oldu: 5 Yıllık İmza

U19 Milli Takımı’nda sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Adem Yeşilyurt için iki kulüp, transfer dönemi dışındaki şubat ayında toplam 500 bin euro bonservis bedeli karşılığında el sıkışmıştı. Bu tutarın ilk yarısını daha önce tahsil eden Karşıyaka, kalan 250 bin euronun da Fenerbahçe tarafından yatırılmasıyla rahat bir nefes aldı. Sarı-lacivertli kulüple 5 yıllık uzun vadeli bir sözleşmeye imza atan genç futbolcu, takımıyla birlikte Avusturya kampında yeni sezon hazırlıklarına başladı.

Gelen Para Karşıyaka’nın Borçlarına Gitti

Fenerbahçe’den gelen 250 bin euroluk son taksit, Karşıyaka yönetiminin mali planlamasında kritik bir rol oynadı. Yeşil-kırmızılı yönetim, bu paranın 140 bin euroluk kısmını, geçtiğimiz sezon kulübe finansal destek sağlayan eski yöneticilere olan borçlarını kapatmak için kullandı. Yönetimin bu hamleyle, yeni sezonda da eski yöneticilerin kulübe olan desteğini sürdürmesini hedeflediği öğrenildi.

Amatör Kulübe Pay Ve Teknik Heyete Peşinat

Transferin mali portresi sadece Karşıyaka’yı değil, İzmir futbolunun diğer unsurlarını da hareketlendirdi. Adem Yeşilyurt’un profesyonel sözleşme imzaladığı dönemde verilen taahhüt gereği, bonservis bedelinin yüzde 10’una karşılık gelen 50 bin euro, oyuncunun yetiştiği amatör kulüp olan Pınargücü’ne aktarıldı. Kalan 60 bin euroluk bakiyenin ise futbol takımının teknik direktörü Burhanettin Basatemür ile sözleşmesi yenilenen futbolcuların peşinat ödemelerinde kullanılacağı belirtildi.