Beşiktaş, Eurocup final serisinin ilk ayağında ağırladığı Fransız temsilcisi JL Bourg karşısında aradığı ritmi bulamayarak parkeden mağlup ayrıldı ve şampiyonluk yolunda avantajı rakibine kaptırdı.
Beşiktaş GAİN Spor Kompleksi’nde oynanan kritik mücadeleye tutuk başlayan siyah-beyazlılar, ilk çeyrekten itibaren oyunun kontrolünü elinde tutan JL Bourg karşısında skor üretmekte zorlandı. Fransız ekibi, savunmadaki disiplinli duruşuyla Beşiktaş’ın hücum kanallarını kapatırken, ilk periyodu 18-10 önde geçti.
İkinci çeyrekte toparlanma çabası gösterse de rakibinin hızlı hücumlarına engel olamayan Dusan Alimpijevic’in öğrencileri, soyunma odasına 35-26’lık dezavantajla gitti.
İkinci yarıda fark açıldı
Üçüncü periyotta oyunun hakimiyetini tamamen eline alan JL Bourg, özellikle dış şutlardaki isabet oranıyla farkı çift hanelere taşıdı. Beşiktaş, Anthony Brown’un 14 ve Ante Zizic’in 13 sayılık çabasına rağmen savunma zaafiyetleri nedeniyle oyunun içine girmekte güçlük çekti. Final periyoduna 55-41 geride giren temsilcimiz, son bölümde farkı eritmek için yoğun çaba sarf etse de konuk ekip hata yapmadı.
Maçı 72-60 kaybeden Beşiktaş, seride 1-0 geriye düşerek şampiyonluk umutlarını sonraki maçlara taşıdı. JL Bourg cephesinde ise Adam Mokoka 14 sayıyla galibiyetin mimarı olurken, Assemian Moulare 13 sayılık katkısıyla dikkat çekti.
Seride durum ve gelecek planı
Siyah-beyazlı ekip, taraftarının önünde aldığı bu mağlubiyetle seride saha avantajını yitirmiş oldu. Şimdi gözler, serinin devamında deplasmanda oynanacak maçlara çevrildi. Beşiktaş’ın final serisini çevirebilmesi için hücumdaki düşük yüzdeli oyununu düzeltmesi ve savunma direncini artırması gerekecek. Başantrenör Dusan Alimpijevic’in, bu mağlubiyetin ardından taktiksel anlamda nasıl bir revizyona gideceği ise merak konusu.