Alexander Nübel transferinde sona yaklaşan Beşiktaş, yerli kaleci alternatifini de belirledi. Yönetimin, Doğan Alemdar transferi için Başakşehir ile görüşmelerini sürdürdüğü iddia edildi.
Yerli kaleci arayışında rota Doğan Alemdar
Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş'ta kaleci transferi gündemin ön sıralarında yer alıyor. Ersin Destanoğlu'nun takımdan ayrılmasının ardından kalede yeni bir yapılanmaya giden siyah-beyazlı yönetim, yabancı kaleci transferinin yanı sıra yerli bir alternatif için de çalışmalarını sürdürüyor.
İddialara göre Beşiktaş, Başakşehir forması giyen Doğan Alemdar'ın transferi için İstanbul ekibine resmi teklifini iletti.
Nübel'in arkasında görev alması planlanıyor
Beşiktaş'ın, Bayern Münih ile anlaşma sağladığı öne sürülen Alman kaleci Alexander Nübel'i ilk tercih olarak düşündüğü, Doğan Alemdar'ın ise kaleci rotasyonunda önemli bir alternatif olarak değerlendirildiği belirtiliyor.
Teknik heyetin, uzun maratonda yerli ve genç bir kaleci seçeneğini kadroda bulundurmak istediği ifade ediliyor.
Başakşehir ile sözleşmesi devam ediyor
23 yaşındaki milli kalecinin Başakşehir ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2029 tarihine kadar devam ediyor. Bu nedenle transferin gerçekleşebilmesi için iki kulübün bonservis konusunda anlaşması gerekiyor.
Taraflar arasındaki görüşmelerin önümüzdeki günlerde hız kazanması bekleniyor.
Rennes'ten Süper Lig'e dönmüştü
Doğan Alemdar, 2025 yılında Fransa temsilcisi Rennes'ten yaklaşık 1,2 milyon euro bonservis bedeliyle Başakşehir'e transfer olmuştu.
Genç kaleci, geride kalan süreçte turuncu-lacivertli formayla sınırlı sayıda forma şansı bulurken çıktığı maçlarda kalesinde 6 gol gördü.
Transfer görüşmeleri sürüyor
Beşiktaş'ın kaleci rotasyonunu tamamlamak adına Doğan Alemdar transferini yakından takip ettiği belirtilirken, görüşmelerin olumlu ilerlemesi halinde siyah-beyazlıların kısa süre içerisinde yeni bir adım atabileceği konuşuluyor.
Transfer sürecine ilişkin kulüplerden henüz resmi bir açıklama yapılmazken, gelişmelerin önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.