Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Kocaeli'de çocuklar için sporu teşvik eden proje: potasız okul kalmasın

Kocaeli'de çocuklar için sporu teşvik eden proje: potasız okul kalmasın

Kocaeli'de 'Potasız Okul Kalmasın' projesi ile okullarda basketbol ve voleybol sahaları oluşturularak çocuklar spora yönlendiriliyor.

Kocaeli’de çocukları ve gençleri spora teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen 'Potasız Okul Kalmasın' projesi, okulların bahçelerine basketbol ve voleybol sahaları inşa ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan bu proje, gençlerin fiziksel gelişimleri için önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Projenin Amacı ve Kapsamı:

Projenin temel hedefi, çocukları ve gençleri sporla buluşturmak ve sağlıklı bir yaşam tarzına yönlendirmek. Yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde hız kazanarak devam eden çalışmalar ile, belirlenen okullarda spor alanları oluşturulması için zemin hazırlığı, asfalt serimi ve akrilik zemin boyama işlemleri gerçekleştiriliyor.

Birçok Okula Spor Alanı Yapılıyor:

Potasız Okul Kalmasın projesi çerçevesinde, Derince Bekir Sıtkı Özer, İzmit Zübeyde Hanım ve Alikahya ilkokullarında sahaların akrilik boya uygulamaları tamamlandı. Ayrıca, Kartepe Rahmiye Ortaokulu ve İzmit Namık Kemal Anadolu Lisesi ile İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde zemin asfalt serimi tamamlanırken, Kartepe Dürdane Özdilek Ortaokulu’nda ise asfalt serim çalışmalarına başlanıldığı bildirildi.

Bu projeyle birlikte Kocaeli’de, her yaştan çocuğun spor yapabilmesi için gerekli olan altyapı güçlendiriliyor ve sağlıklı bir yaşamın temelleri atılıyor.

KOCAELİ'DE ÇOCUKLARI VE GENÇLERİ SPORA TEŞVİK ETMEK AMACIYLA YÜRÜTÜLEN "POTASIZ OKUL KALMASIN"...

KOCAELİ'DE ÇOCUKLARI VE GENÇLERİ SPORA TEŞVİK ETMEK AMACIYLA YÜRÜTÜLEN "POTASIZ OKUL KALMASIN" PROJESİ KAPSAMINDA OKULLARIN BAHÇELERİNE BASKETBOL VE VOLEYBOL SAHALARI YAPILIYOR.