Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Kulüpler ve federasyonlar kenetlendi: Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet

Kulüpler ve federasyonlar kenetlendi: Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet

Büyük Taarruz'un zaferle taçlandığı tarihi günün yıl dönümünde; Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve spor federasyonları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile aziz şehitlerimizi minnetle andı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi spor camiasında da büyük bir gurur ve coşkuyla karşılandı. Türkiye'nin asırlık çınarları Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın yanı sıra farklı branşlardaki spor federasyonları, yayımladıkları resmî mesajlarla Büyük Taarruz’un kahramanlarını andı ve milletin zafer gününü kutladı.

Üç Büyüklerden Bağımsızlık ve Minnet Vurgusu

Beşiktaş Kulübü, 30 Ağustos 1922'nin Türk tarihi açısından kırılma noktası olduğunu belirterek, Anadolu'nun sonsuza dek Türk yurdu kalacağını vurguladı. Siyah-beyazlı kulüp, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Büyük zaferler, yalnızca büyük milletler tarafından kazanılabilir" sözüne atıfta bulunarak Türkiye Cumhuriyeti'nin ebedi bekçisi olma kararlılığını ifade etti.

Fenerbahçe Kulübü paylaştığı mesajda, milli mücadelenin en büyük zaferlerinden biri olan bu anlamlı günü 104 yıldır aynı heyecanla karşıladıklarını aktardı. Sarı-lacivertliler; Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, aziz şehitler ve gazilere olan sonsuz minnet ve saygılarını dile getirdi.

Galatasaray Kulübü ise Büyük Taarruz'un Türk vatanının kurtuluşunu müjdelediğine dikkat çekti. 1926 yılından bu yana her sene artan bir coşkuyla kutlanan Zafer Bayramı'nın gelecek nesiller tarafından da gururla kucaklanması temennisinde bulunularak, Atatürk'ün aydınlık yolunun millete her zaman rehberlik edeceği kaydedildi.

Federasyonlardan Birlik ve Beraberlik Mesajları

Kulüplerin yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ve Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) da yayımladıkları bildirilerle bu gurura ortak oldu.

TFF, bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan bu zaferin 104. yılında cennet vatanı bizlere emanet eden kahramanları rahmetle andı. TBF ise 104 yıl önce yazılan destanın ilk günkü heyecanla taşındığını ve bağımsızlık meşalesinin aynı kararlılıkla korunacağını vurguladı.

TVF ve THF de Zafer Bayramı'nın milletin sarsılmaz inancı ile vatan sevgisinin en güçlü nişanesi olduğunu ifade ederek tüm Türkiye’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.