Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Milli Takımda Paraguay sonrası büyük üzüntü: Uğurcan Çakır özür diledi

Milli Takımda Paraguay sonrası büyük üzüntü: Uğurcan Çakır özür diledi

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki ikinci sınavında Paraguay’a şanssız bir golle 1-0 mağlup olan A Milli Takım, turnuvaya veda etti; kaptan Uğurcan Çakır maç sonu tüm ülkeden özür diledi.

2026 FIFA Dünya Kupası’nda büyük umutlarla sahne alan A Milli Futbol Takımımız, D Grubu'ndaki ikinci müsabakasında Paraguay ile kozlarını paylaştı. Gruptan çıkma iddiasını sürdürmek adına kritik öneme sahip olan karşılaşmada ay-yıldızlılar, sahadan talihsiz bir sonuçla ayrılarak turnuvadaki yürüyüşünü noktalamak zorunda kaldı.

2. Dakika Kabusu Planları Bozdu

Karşılaşmaya adeta şok bir golle başladık. Maçın henüz 2. dakikasında savunmamızın yerleşmesini fırsat bilen Paraguaylı oyuncu Galarza, meşin yuvarlağı ağlarımızla buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi. Erken gelen bu golün ardından Millilerimiz, kalan sürede oyunu rakip yarı alana yıkmak ve beraberliği yakalamak adına yoğun bir baskı kurdu. Net fırsatlardan yararlanamayan ve Paraguay savunmasını aşmakta zorlanan A Milli Takım, aradığı golü bulamayınca mücadele 1-0'lık skorla tamamlandı ve ay-yıldızlı ekibimiz turnuvaya veda etti.

Uğurcan Çakır: "Beklentinin Altında Kaldık"

Karşılaşmanın ardından kameralar karşısına geçen deneyimli eldiven Uğurcan Çakır, büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirterek özür diledi. Turnuvada istedikleri performansı sergileyemediklerini kabul eden Çakır, taraftarların yarattığı atmosfere dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"BEKLENTİNİN ALTINDA KALDIK" Öncelikle ülkemizden özür diliyoruz, başaramadık. Beklentinin altında kaldık. Buraya gelen binlerce taraftarımız vardı. Onlardan da özür diliyorum. Görünen her şey belliydi sahada, takım arkadaşlarım çok istedi. Gol olmayınca bir önemi kalmıyor. Tüm ülkemizden özür dileriz, başaramadık.

"Beklentiyi Biz Yükselttik, Başaramadık"

Geleceğe dair umutlu mesajlar vermeyi de ihmal etmeyen başarılı kaleci, takımın potansiyeline inandığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

Yaptıklarımızla beklentiyi biz yükselttik, başaramadık. Oyun hakkında bir şey demeye gerek yok. Bütün ülkemizden özür diliyoruz, onları gururlandırmadık. Genç, tecrübeli, iyi oyuncularımız var. Onları, taraftarımızı gururlandırmaya çalışacağız. Bunu da başarabiliriz inşallah.