Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor MotoGP’de gözler Aragon’da! Milli gururumuz Toprak Razgatlıoğlu yeniden sahnede

MotoGP’de gözler Aragon’da! Milli gururumuz Toprak Razgatlıoğlu yeniden sahnede

Dünya motor sporlarının en prestijli organizasyonu MotoGP’deki ilk Türk temsilci olan Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, zorlu Aragon Pistinde sıralama, sprint ve ana yarış için gaza basacak.

Dünya motor sporlarının en büyük organizasyonlarından biri olan MotoGP Dünya Şampiyonası’nda takvim sezonun 13. durağına ulaştı. Türk sporu adına tarihi bir dönemi simgeleyen Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, hafta sonu İspanya’nın ev sahipliği yapacağı Aragon Grand Prix’inde asfalt üzerine çıkarak mücadelesini sürdürecek.

Aragon Pistinde Zorlu Zaman Karşı Yarış

İspanya’nın Aragon özerk bölgesinde konumlanan 5,08 kilometre uzunluğundaki teknik ve hızlı virajlarıyla bilinen Aragon Pisti, pilotların becerilerini sonuna kadar sınayacak.

Cumartesi günü Türkiye saati ile (TSİ) 11.50’de gerçekleştirilecek sıralama turlarında en hızlı turu atmak için mücadele verecek olan milli sporcu, aynı gün TSİ 16.00’da koşulacak sprint yarışında ilk puanlar için piste çıkacak. Hafta sonunun ana yarışı ise 30 Ağustos Pazar günü TSİ 15.00’te başlayacak ve toplam 23 tur boyunca büyük bir heyecana sahne olacak.

MotoGP Tarihinin İlk Türk Pilotu Mücadelesini Sürdürüyor

Dünyanın en elit motosiklet kategorisi sayılan MotoGP’de yarışan ilk Türk sporcu unvanıyla ülkemizi temsil eden Toprak Razgatlıoğlu, sezonun ilk 12 etabının ardından genel klasmanda 14 puanla 21. sırada yer alıyor. Genç yetenek, İspanya etabından elde edeceği derecelerle puan tablosundaki yerini yukarı taşımayı amaçlıyor.

Şampiyonluk Yarışında Son Durum

MotoGP Dünya Şampiyonası’nda Aragon etabı öncesinde pilotlar klasmanında liderlik mücadelesi de tüm hızıyla devam ediyor. Zirvede yer alan İspanyol pilot Jorge Martin’i takibini sürdüren isimler arasındaki puan farkları dikkat çekiyor.

Pilotlar klasmanındaki güncel ilk 5 sıra şu şekilde:

1. Jorge Martin (İspanya): 240 puan

2. Marco Bezzecchi (İtalya): 209 puan

3. Ai Ogura (Japonya): 203 puan

4. Marc Marquez (İspanya): 200 puan

5. Fabio Di Giannantonio (İtalya): 199 puan