Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Muş'ta Türkiye yamaç paraşütü mesafe yarışı başladı

Muş'ta Türkiye yamaç paraşütü mesafe yarışı başladı

Muş'ta düzenlenen Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması, 80 sporcunun katılımıyla Kurtik Dağı'nda start aldı.

Muş'ta Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması Başladı

Muş'un 2 bin 645 rakımlı Kurtik Dağı'nda düzenlenen Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması, farklı illerden gelen 80 sporcunun katılımıyla başladı.

Muş Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilen yarışma, Türkiye Hava Sporları Federasyonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Yeşilay ve Muş Kurtik Havacılık Spor Kulübü iş birliği ile düzenleniyor. Organizasyon, 22-27 Haziran tarihleri arasında devam edecek. Organizasyonun ilk gününde gerçekleştirilen gösteri uçuşları, Muş semalarında renkli görüntüler oluşturdu. Açılış törenine protokol üyeleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle yarışma uçuşları ertelendi ancak organizasyonun yarından itibaren devam etmesi planlanıyor.

Vali Çakır: "Bunları çok daha geniş kitlelere duyurmamıza vesile olacak"

Muş’un doğal yapısı ve yüksek rakımlı bölgeleriyle hava sporları açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Muş Valisi Avni Çakır, "Buraya gelenler, gerçekten muhteşem bir coğrafyada bulunuyor. Bu organizasyonun, Muş'un tanınırlığına büyük katkı sunacağını düşünüyorum. Kazasız, keyifli uçuşlar dilerim" dedi.

Federasyon Hedefleri

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Asbaşkanı Abdullah Kahraman ise Muş’un kadim topraklarda yamaç paraşütü yarışmasına ev sahipliği yapmasının önemine değindi. Kahraman, "Muş’ta elde edilen görüntüler, bu bölgenin tanıtımına katkı sağlayacak ve sporu tabana yaymayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor Müdürü'nden Destek

Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Kılıç, etkinliğin ilin tanıtımı açısında büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Kılıç, "Muş, sadece geleneksel spor branşlarında değil, hava sporları alanında da bir merkez olabileceğini kanıtlıyor" dedi.

Katılımcıların Görüşleri

8 yıldır yamaç paraşütü ile ilgilenen Emine İnan, Muş'ta yapılan uçuşların zevkli geçtiğini vurgulayarak, "Doğası ve uçuş şekliyle bizi tatmin eden bir deneyim yaşadık" dedi.

Yamaç Paraşütü Pilotu Akın Murat ise, bu yarışmanın aynı zamanda milli takım seçmeleriyle ilgili resmi bir yarışma olduğunu belirterek, Muş coğrafyasının çok güzel olduğunu ifade etti.

MUŞ'TA 2 BİN 645 RAKIMLI KURTİK DAĞI'NDA DÜZENLENEN TÜRKİYE YAMAÇ PARAŞÜTÜ MESAFE YARIŞMASI...

MUŞ'TA 2 BİN 645 RAKIMLI KURTİK DAĞI'NDA DÜZENLENEN TÜRKİYE YAMAÇ PARAŞÜTÜ MESAFE YARIŞMASI, FARKLI İLLERDEN GELEN 80 SPORCUNUN KATILIMIYLA BAŞLADI.

MUŞ'TA 2 BİN 645 RAKIMLI KURTİK DAĞI'NDA DÜZENLENEN TÜRKİYE YAMAÇ PARAŞÜTÜ MESAFE YARIŞMASI...