NBA final serisinin ilk maçında New York Knicks, Frost Bank Center'da San Antonio Spurs'ü 105-95 mağlup etti. İkinci yarıda 14 sayılık farkı kapatan ve maçı 11-0'lık seriyle bitiren Knicks, Spurs'ü final serilerinin ilk maçında evinde deviren tarihteki ilk takım oldu. Bu sonuçla New York ekibi, play-off'lardaki galibiyet serisini de 12 maça çıkardı.
Brunson Liderlik Etti, Towns Devleşti
Knicks'te Jalen Brunson 30 sayıyla galibiyetin mimarı olurken, Karl-Anthony Towns 18 sayı ve 12 ribauntla double-double yaptı. Onlara OG Anunoby 17 sayı, Josh Hart ise 15 ribaunt ve 6 asistle eşlik etti.
Wembanyama'nın Çabası Yetmedi
Ev sahibinde Fransız pivot Victor Wembanyama'nın 26 sayı ve 12 ribauntluk müthiş performansı ile Stephon Castle’ın 17 sayısı Spurs’ü kurtarmaya yetmedi.
Serinin ikinci maçı, 6 Haziran Cumartesi gecesi yine San Antonio'da oynanacak.