Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor NBA takasından Dallas’a, oradan imzaya! Tarık Biberovic’ten radikal karar

NBA takasından Dallas’a, oradan imzaya! Tarık Biberovic’ten radikal karar

2018 yılından bu yana Fenerbahçe Beko formasını terleten ve tarihi başarılarda pay sahibi olan Tarık Biberovic, Dallas Mavericks ile anlaşarak NBA kariyerine yelken açıyor.

Fenerbahçe Beko forması altında uzun yıllardır istikrarlı bir grafik çizen ve sarı-lacivertli camianın sevilen isimlerinden biri haline gelen Tarık Biberovic, kariyerinde yepyeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Kulübün kazandığı ikinci EuroLeague şampiyonluğunda da önemli bir rol üstlenen milli basketbolcu, parkelerdeki başarısını dünyanın en prestijli basketbol organizasyonu olan NBA’e taşımaya çok yakın.

Dallas Mavericks ile El Sıkıştı: Yolculuk Başlıyor

2023 NBA Draftı’nda 56. sıradan seçilerek ABD radarından çıkmayan Tarık Biberovic’in hakları, hareketli bir takas trafiğinin ardından yön değiştirmişti. 1 Temmuz’da gerçekleşen Santi Aldama takasıyla Memphis Grizzlies'ten hakları devralan Dallas Mavericks, genç yıldızı kadrosuna katmak için kolları sıvadı. Eurohoops’un servis ettiği bilgilere göre, milli basketbolcu ile Dallas Mavericks yönetimi kontrat şartları üzerinde tam mutabakata vardı.

Sözleşme Detayları Belli Oldu: 1+1 Yıllık İmza

Transfer piyasasının nabzını tutan gazeteci Yağız Sabuncuoğlu’nun aktardığı detaylara göre, taraflar 1+1 yıllık bir sözleşme üzerinde uzlaşma sağladı. Bu hamleyle birlikte Biberovic, NBA arenasındaki yeteneklerini kanıtlamak adına büyük bir fırsat yakalamış oldu.

Fenerbahçe'nin Kasası Dolacak: İşte Buy-Out Bedeli

Bu ayrılık sarı-lacivertli taraftarları üzecek olsa da, kulübün mali yapısına ciddi bir nefes aldıracak. Yapılan anlaşma gereği, Dallas Mavericks bu transferi gerçekleştirmek için Fenerbahçe Beko'ya 2 milyon dolar fesih (buy-out) bedeli ödeyecek.

Geçtiğimiz sezon EuroLeague’de sergilediği maç başına 11.3 sayı, 3.0 ribaund ve 1.3 asist ortalamalarıyla Avrupa standardının üzerinde bir performans gösteren 25 yaşındaki şutör guard, kariyer zirvesini yaşarken sarı-lacivertli kulübe de mali anlamda büyük bir katkı sağlayarak veda edecek.