Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor New York'ta nefesler tutuldu: Zeynep Sönmez, Grand Slam şampiyonu Coco Gauff’un rakibi oldu

New York'ta nefesler tutuldu: Zeynep Sönmez, Grand Slam şampiyonu Coco Gauff’un rakibi oldu

Sezonun son Grand Slam turnuvası olan ABD Açık'ta heyecan başlarken, milli tenisçimiz Zeynep Sönmez ilk turda dünya 4 numarası ve eski Grand Slam şampiyonu Coco Gauff ile eşleşti.

Tenis dünyasının kalbi New York’ta atmaya hazırlanırken, dünya takviminin en prestijli organizasyonlarından biri olan ABD Açık (US Open) öncesi kura çekimi tamamlandı. Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, organizasyonda mücadele edecek olan temsilcimiz Zeynep Sönmez'in ilk turdaki eşleşmesi kesinleşti. Milli raketimiz, turnuvanın açılış turunda dünya kadın tenisinin zirve isimlerinden ABD'li Coco Gauff ile karşı karşıya gelecek.

New York’ta Devlerin Mücadelesi

Dünya klasmanında gösterdiği başarılı performansla 52. sıraya kadar yükselen Zeynep Sönmez, sezonun bu son Grand Slam randevusunda kortların favori isimlerinden biriyle kozlarını paylaşacak. Karşısındaki isim ise sıralamada dünya 4 numarası konumunda bulunan ve daha önce bu kortlarda Grand Slam zaferine ulaşmış tecrübeli raket Coco Gauff.

Yerel seyirci desteğini arkasına alacak olan ABD’li rakibi karşısında kort mücadelesine çıkacak Sönmez, kariyeri adına kritik bir sınav verecek. Temsilcimiz, güçlü rakibini mağlup ederek turnuvada sürpriz bir çıkış yapmayı hedefliyor.

Nefes Kesecek Maç Öncesi Hazırlıklar Tamamlanıyor

Hard-court zeminindeki dinamik oyun yapısıyla bilinen ikilinin randevusu, sporseverler tarafından da merakla bekleniyor. Uluslararası tenis camiasının yakından takip edeceği bu zorlu mücadele, Zeynep Sönmez’in üst düzey seviyedeki rekabet direncini göstermesi açısından büyük bir fırsat niteliği taşıyor. Turnuva yönetimi tarafından maç takvimi ve saat detaylarının kısa süre içerisinde ilan edilmesi bekleniyor.