Trendyol Süper Lig’de zirve mücadelesini sürdüren Galatasaray, kritik Kocaelispor karşılaşmasının hazırlıklarını tam gaz sürdürürken, teknik heyetten oyunculara net uyarılar geldi. Avrupa sahnesinde alınan istenmeyen sonucun ardından lige odaklanmak isteyen sarı-kırmızılı ekipte Teknik Direktör Okan Buruk, moral bozukluğunun saha içine yansıtılmaması gerektiğinin altını çizdi.
Öğrencileriyle bir araya gelerek zorlu randevu öncesi taktiksel ve zihinsel yüklemeler yapan tecrübeli çalıştırıcı, rakibin sahaya ekstra bir motivasyonla çıkacağını vurguladı.
"Geçen Sezonun Hesabı Kapanmalı"
Karşılaşma öncesinde soyunma odasındaki ciddiyeti artıran Okan Buruk, Kocaelispor’un kendileri açısından zorlayıcı bir rakip olduğuna dikkat çekti. Geçtiğimiz sezon bu rakibe karşı kaybedilen puanları hatırlatan deneyimli teknik adam, "Kocaelispor bize oyun yapısı olarak ters gelen bir ekip. Geçen sezon rakipten alabileceğimiz 4 puanı bıraktık. Bu sezon zirve yarışında puan kaybı lüksümüz yok, minimum hata ile oynamak zorundayız" ifadeleriyle oyuncularına uyarılarda bulundu.
Avrupa Yorgunluğuna Ligte İzin Yok
Hafta içi Avrupa kupalarında alınan olumsuz neticenin takım üzerinde bir baskı oluşturmaması gerektiğini belirten Buruk, odağın tamamen lige çevrilmesini istedi. Karşılarında yüksek hırsla mücadele edecek bir takım olacağını dile getiren başarılı teknik adam, ilk düdükten itibaren yüksek konsantrasyon ve presle oyuna ağırlık koymaları gerektiğini söyledi.
Okan Buruk’un Kariyerindeki Tek Eksik Halka
Galatasaray'ın başında ligde en az iki kez karşılaştığı 26 farklı rakibin 25'ini mağlup etmeyi başaran Okan Buruk için Kocaelispor randevusu farklı bir anlam da taşıyor. Sarı-kırmızılıların teknik patronu, Süper Lig kariyerinde şu ana kadar sadece Kocaelispor karşısında galibiyet sevinci yaşayamadı. Rakibiyle çıktığı maçlarda bir yenilgi ve bir beraberlik alan Buruk, bu şanssızlığı da kırarak şampiyonluk yolunda kayıpsız ilerlemeyi hedefliyor.