Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Okçulukta Madrid çıkarması! Milli takım İspanya'da destan yazmaya gidiyor

Okçulukta Madrid çıkarması! Milli takım İspanya'da destan yazmaya gidiyor

Meksika, Çin ve Antalya'da madalyalara ambargo koyan 16 kişilik Okçuluk Milli Takımı, Dünya Kupası'nın Madrid ayağında yeni bir destan yazmak için sahne alıyor.

Uluslararası okçuluk arenasında fırtınalar estiren Türkiye Okçuluk Milli Takımı, gözünü İspanya’ya dikti. 2026 Okçuluk Dünya Kupası’nın büyük bir heyecanla beklenen 4. ayağı, yarın İspanya'nın başkenti Madrid'de resmen başlıyor. 7-12 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan dev organizasyonda, ay-yıldızlı 16 elit sporcumuz podyumun en üst basamağı için mücadele edecek.

Dünyayı Sallayan Performans: Madalya Avcıları İş Başında

Milli sporcularımız, 2026 Dünya Kupası sezonunun geride kalan etaplarında gösterdikleri üstün performansla rakiplerine adeta gözdağı verdi. Sezonun ilk bölümlerinde adeta madalya ambargosu koyan milliler, Meksika ayağını 3 gümüş ve 2 bronz olmak üzere 5 madalyayla tamamlamıştı. Hız kesmeden geçilen Çin etabında vites artıran okçularımız, ülkemize 2 altın, 3 gümüş ve 1 bronz olmak üzere tam 6 madalya kazandırdı. Son olarak Antalya'da düzenlenen ev sahibi olduğumuz etapta kazanılan 1 altın madalya ile toplam madalya sayısını 12'ye çıkaran ay-yıldızlılar, İspanya'da bu seriyi perçinlemek istiyor.

Klasik Yayda Tanıdık Yıldızlar ve Genç Yetenekler

Madrid'de hem klasik yay hem de makaralı yay kategorilerinde tam kadro sahada olacağız. Erkekler klasik yayda olimpiyat şampiyonumuz Mete Gazoz liderliğindeki kadroda Berkay Akkoyun, Harun Kırmızıtaş ve Ulaş Berkim Tümer hedefi tam on sekizden vurmak için yay gerecek. Kadınlar klasik yay kategorisinde ise geleceğin yıldızları arasında gösterilen Elif Berra Gökkır, Gizem Özkan, Dünya Yenihayat ve Canse Duru Tarakçı podyum mücadelesi verecek.

Makaralı Yayda "Tam İsabet" Parolası

Türkiye'nin dünyada söz sahibi olduğu bir diğer kategori olan makaralı yayda da iddiamız oldukça yüksek. Erkekler makaralı yayda Emircan Haney, Batuhan Akçaoğlu, Eren Kırca ve Yağız Sezgin'den oluşan dinamik kadro madalya arayacak. Kadınlar makaralı yayda ise deneyimli isim Yeşim Bostan Uçar'ın önderliğinde, Hazal Burun, Defne Çakmak ve Emine Rabia Oğuz'dan oluşan güçlü ekip İspanya semalarında İstiklal Marşı'mızı dinletmek için mücadele edecek.