Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Spor Parkede tarihi gece: Luka Doncic 52 sayıyla Los Angeles Lakers'ı sırtladı

Parkede tarihi gece: Luka Doncic 52 sayıyla Los Angeles Lakers'ı sırtladı

NBA sahnesinde Utah Jazz'a konuk olan Los Angeles Lakers, 52 sayı üreten Luka Doncic'in kulüp tarihine geçen görkemli performansıyla parkeden 132-123 galip ayrılarak 3'te 3 yaptı.

KAYNAK: AA

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) normal sezon heyecanı 7 müsabakayla devam ederken, geceye Los Angeles Lakers'ın süper yıldızı Luka Doncic'in tarihi bireysel performansı damga vurdu. Delta Center'da Utah Jazz'ın konuğu olan sarı-morlu ekip, baştan sona büyük çekişmeye sahne olan mücadeleden 132-123'lük skorla galip ayrılarak sezona üçte üçlük seriyle devam etti.

Luka Doncic'ten Kulüp Tarihine Geçen Şov

Lakers'ın galibiyetinde başrolü oynayan Luka Doncic, 38 dakika süre aldığı karşılaşmada 52 sayı, 10 asist, 8 ribaunt ve 2 top çalma üreterek olağanüstü bir gece geçirdi. Yayın gerisinden kullandığı 18 şutun 8'inde isabet bulan Sloven yıldız, sadece maçı kazandırmakla kalmadı; Lakers kulüp tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Doncic, Los Angeles Lakers formasıyla tek bir karşılaşmada en az 50 sayı, 10 asist, 5 ribaunt ve 5 üç sayılık isabet barajını aşan ilk basketbolcu olarak tarihe geçti.

Konuk ekipte Austin Reaves 29 sayıyla Doncic'in en büyük yardımcısı olurken, Collin Sexton da kenardan gelerek 13 sayılık katkı sağladı. Utah Jazz cephesinde ise Lauri Markkanen'in 28, Keyonte George'un 24 ve Jaren Jackson Jr'ın 20 sayısı mağlubiyeti engellemeye yetmedi.

Milli Basketbolcu Adem Bona'dan Pota Altında Resital

Gecenin bir diğer dikkat çeken randevusunda Detroit Pistons, milli basketbolcumuz Adem Bona'nın formasını giydiği Philadelphia 76ers'a Xfinity Mobile Arena'da konuk oldu. Karşılaşmayı baştan sona kontrolü altında tutan Pistons, Cade Cunningham'ın 26 sayı, 8 ribaunt, 8 asist ve Duncan Robinson'ın 21 sayılık performansıyla sahadan 106-93 galip ayrılarak 3'te 3 yaptı.

Ev sahibi Philadelphia 76ers'ta Tyrese Maxey 29, LeBron James 18 ve Jaylen Brown 16 sayı kaydetti. Parkede 25 dakika kalan milli oyuncu Adem Bona ise pota altındaki dominant oyunuyla dikkat çekti; mücadeleyi 6 sayı, 13 ribaunt, 3 blok, 1 asist ve 1 top çalmayla tamamlayarak savunmada kritik bir rol üstlendi.