Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor PFDK Mahmut Uslu'ya 15 gün hak mahrumiyeti ve 2,5 milyon TL ceza verdi

PFDK Mahmut Uslu'ya 15 gün hak mahrumiyeti ve 2,5 milyon TL ceza verdi

PFDK, Fenerbahçe İdarecisi Mahmut Uslu'ya futbolun ve kurumların itibarını zedelemeye yönelik açıklamaları nedeniyle 15 gün hak mahrumiyeti ve 2,5 milyon TL ceza verdi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trendyol Süper Lig'de oynanan müsabakaların ardından kulüplere ve yöneticilere uygulanan disiplin cezalarını açıkladı. 

Kurulun 20 Ağustos 2026 tarihli toplantısında alınan kararlar doğrultusunda, Fenerbahçe İdarecisi Mahmut Nedim Uslu'ya maç sonrasında medyaya yaptığı beyanlarda yer alan "futbolun ve kurumların itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar" gerekçesiyle 15 gün hak mahrumiyeti ve 2 milyon 500 bin TL para cezası verildi. Kararın oy çokluğuyla alındığı bildirildi.

Fenerbahçe ve Galatasaray'a para cezaları kesildi

Toplantı sonrası açıklanan kararlarda kulüplere verilen para cezaları da netleşti. PFDK, Gençlerbirliği-Fenerbahçe karşılaşmasında merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle Fenerbahçe'ye 75 bin TL, taraftarların neden olduğu saha olayları sebebiyle de 280 bin TL para cezası uyguladı. 

Sarı-lacivertli kulüp, taraftarların çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle ayrıca ihtar cezası alırken, toplamda 2 milyon 855 bin TL ceza ile karşı karşıya kaldı. Kurul aynı toplantıda Galatasaray'a ise çeşitli ihlallerden dolayı 280 bin TL para cezası kesildiğini duyurdu.

Futbol disiplin talimatında kulüp yöneticilerinin sorumlulukları

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca; basın ve yayın organları aracılığıyla sporda şiddeti teşvik eden, hakemleri, TFF mensuplarını veya rakip kulüp yöneticilerini rencide eden ya da kurumların itibarını zedeleyen beyanlarda bulunan idarecilere ağır hak mahrumiyeti ve yüksek tutarlı para cezaları uygulanmaktadır.  

Sezon içerisinde benzer ihlallerin tekrarı halinde cezalar katlanarak artırılmakta ve kulüplere de doğrudan finansal yaptırımlar getirilmektedir.