Dünya Supersport Şampiyonası’nın İspanya’daki 6. ayağı, MotorLand Aragon Pisti’nde nefes kesen bir ilk yarışa sahne oldu. Sıralama turlarında 4. cebe yerleşen milli pilotumuz Can Öncü, sarı bayrak kuralına uymadığı gerekçesiyle ceza alarak yarışa 34. sıradan başlamak zorunda kaldı.
34. Sıradan Başladı, 12. Bitirdi
Gridin en arkasına itilmesine rağmen pes etmeyen ay-yıldızlı genç yetenek, 15 turluk yarışta adeta şov yaptı. Müthiş bir performansla önündeki rakipleri tek tek avlayan Öncü, tam 22 basamak yükselerek damalı bayrağı 12. sırada geçmeyi başardı ve kritik puanları hanesine yazdırdı.
Podyumun Sahipleri: Yarışta birinciliği İtalyan Alessandro Zaccone alırken, İspanyol Albert Arenas ikinci, İngiliz Tom Booth-Amos ise üçüncü oldu.
Kadir Erbay Şanssızlık Yaşadı, Gözler Yarınki Yarışta
Organizasyona "wildcard" (özel davet) ile katılan diğer Türk pilot Kadir Erbay, bitime 6 tur kala yaşadığı kaza nedeniyle yarışı tamamlayamadı.
Dünya Supersport Şampiyonası’nda hafta sonunun ikinci ana yarışı, yarın saat 15.00'te başlayacak.