Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen 3x3 Basketbol Grup Müsabakaları, Siirt’te nefes kesen final maçlarıyla noktalandı.
Siirt Kapalı Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı ve üç gün boyunca basketbol şölenine dönüşen organizasyonda, bölge illerinden gelen 21 farklı okul takımı parkeye çıktı. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun destekleriyle gerçekleştirilen turnuvada, 9 erkek ve 12 kız takımı Türkiye Şampiyonası vizesi alabilmek adına ter döktü.
Kızlarda zirvenin sahibi belli oldu
Kıyasıya rekabete sahne olan kızlar kategorisinde, Van Özel TED Koleji rakiplerini geride bırakarak birincilik kürsüsüne çıktı. Turnuvayı Batman Saadet Uçar Anadolu Lisesi ikinci, Diyarbakır Spor Lisesi üçüncü, Mardin Fırat Anadolu Lisesi ise dördüncü sırada tamamladı.
Erkeklerde şampiyonluk Mardin’e gitti
Erkekler kategorisinde ise saha içindeki üstün performansıyla dikkat çeken Mardin Anadolu Lisesi şampiyonluğa uzanan taraf oldu. Sıralamada Şırnak Anadolu Lisesi ikinciliği, Batman Anadolu Lisesi üçüncülüğü, Bingöl Anadolu Lisesi ise dördüncülüğü elde etti.
Diyarbakır yolcusu takımlar belli oldu
Turnuva sonunda kategorilerinde ilk dörde girmeyi başaran ekipler, büyük bir başarıya imza atarak illerini temsil etme hakkı kazandı. Başarılı takımlar, 11-15 Mayıs 2026 tarihleri arasında Diyarbakır’da gerçekleştirilecek olan Türkiye Şampiyonası’nda kupa için yeniden sahne alacak.