Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Rakiplerine sahayı dar etti, namağlup şampiyonlukla tarih yazdı: Burhaniye'de kupa coşkusu

Rakiplerine sahayı dar etti, namağlup şampiyonlukla tarih yazdı: Burhaniye'de kupa coşkusu

Balıkesir futbolunda 2025-2026 sezonuna damgasını vuran Burhaniye Belediyespor, ligi domine ederek tamamladı. Çıktığı 25 müsabakanın tamamından galibiyetle ayrılarak büyük bir başarı öyküsü yazan siyah-beyazlı ekip, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen özel bir etkinlikle taraftarıyla buluştu.

Balıkesir Süper Amatör Lig'de 25'te 25 yaparak kırılması güç bir rekora imza atan Burhaniye Belediyespor, görkemli bir törenle şampiyonluk kupasına kavuştu.

Balıkesir futbolunda 2025-2026 sezonuna damgasını vuran Burhaniye Belediyespor, ligi domine ederek tamamladı. Çıktığı 25 müsabakanın tamamından galibiyetle ayrılarak büyük bir başarı öyküsü yazan siyah-beyazlı ekip, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen özel bir etkinlikle taraftarıyla buluştu.

Şampiyonluk kutlamaları, takımın meydana girişiyle birlikte büyük bir heyecana sahne oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından sahneye davet edilen teknik direktör Alper Yeşil, teknik ekip ve futbolcular, taraftarların yoğun tezahüratları eşliğinde onurlandırıldı.

Gol yollarında fırtına gibi esti

Takımın elde ettiği başarıda başrol oynayan isimlerden biri de kaptan Ali Tayfun Akbey oldu. Sezon boyunca sergilediği performansla 23 maçta 37 gol ve 10 asistlik etkileyici bir istatistik yakalayan Akbey, gol krallığı ödülünün sahibi oldu.

Başkan Deveciler'den gurur vurgusu

Kutlamalarda konuşan Burhaniye Belediye ve Kulüp Başkanı Ali Kemal Deveciler, disiplinli çalışmanın meyvelerini topladıklarını belirterek, "Bu şampiyonluk, ilçemize büyük bir gurur yaşattı. Emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum" dedi.

Hedef 3. Lig

Kupa töreninin ardından meşaleler ve marşlarla şampiyonluk sevincini doyasıya yaşayan taraftarlar, takımlarının Bölgesel Amatör Lig'deki yeni hedeflerine odaklandı. Burhaniye Belediyespor, önümüzdeki sezon 3. Lig'e yükselme parolasıyla sahaya çıkacak.

Protokol yoğun katılım gösterdi

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Burhaniye Belediye Meclis Başkan Vekili Tarık Erdil, Balıkesir ASKF temsilcileri ve kulüp yönetiminden çok sayıda ismin yanı sıra, teknik heyet ve futbolcular tam kadro hazır bulundu. Coşkulu kutlamalar, gece boyunca devam etti.