Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Rashica’nın bekleyişi sona erdi: Beşiktaş Rizespor’u tek golle geçti

Rashica’nın bekleyişi sona erdi: Beşiktaş Rizespor’u tek golle geçti

Beşiktaş, Süper Lig 17. haftada Rizespor’u 1-0 mağlup ederken Milot Rashica, İstanbul’daki maçta bu sezon ligdeki ilk golünü attı. Kosovalı oyuncu 90 dakika sahada kaldı.

KAYNAK: İHA
Rashica’nın bekleyişi sona erdi: Beşiktaş Rizespor’u tek golle geçti 1

Beşiktaş’ın Kosovalı oyuncusu Milot Rashica, Çaykur Rizespor ağlarını sarsarak bu sezon Süper Lig’deki ilk golünü attı. 

Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Beşiktaş, sahasında Çaykur Rizespor’u 1-0 yendi. Siyah-beyazlılarda 29 yaşındaki kanat oyuncusu Milot Rashica, Karadeniz temsilcisi karşısında bu sezonki ilk lig golünü kaydetti.

Müsabakaya 11’de başlayan Milot Rashica, 90 dakika sahada kaldı. 

1 / 3
Rashica’nın bekleyişi sona erdi: Beşiktaş Rizespor’u tek golle geçti 2

Bu sezon 14’ü Trendyol Süper Lig, 3’ü Avrupa kupaları olmak üzere 17 maçta forma giyen Rashica, bu maça kadarki tek golünü UEFA Konferans Ligi Elemeleri Play-Off turu ilk maçında Lausanne’ye karşı atmıştı. Tecrübeli oyuncunun ligde de 2 asisti bulunuyor. 

2 / 3
Rashica’nın bekleyişi sona erdi: Beşiktaş Rizespor’u tek golle geçti 3

Avrupa’dan Türkiye’ye uzanan rota

Milot Rashica’nın kariyer yolculuğu farklı liglerde şekillendi. Kosovalı futbolcu, altyapı eğitimini KF Vushtrria’da aldıktan sonra FC Vitebsk’e transfer olarak Avrupa macerasına başladı.

Ardından Hollanda’da Vitesse forması giyen Rashica, daha sonra Werder Bremen ile Bundesliga deneyimi yaşadı. İngiltere’de Norwich City kadrosunda yer alan 29 yaşındaki oyuncu, Türkiye’de ise Galatasaray’da kiralık olarak oynadıktan sonra Beşiktaş’a transfer oldu.

3 / 3