Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Rıza Kayaalp’ten rekor itirafı: Taha Akgül isterse bu unvanı devralır

Rıza Kayaalp’ten rekor itirafı: Taha Akgül isterse bu unvanı devralır

kez zirveye çıkan milli güreşçi Rıza Kayaalp, rekorunu zorlayabilecek ismin Taha Akgül olduğunu belirterek, "Geri dönmeye karar verirse bu başarıyı egale edebilir" dedi.

Avrupa minderlerinde 13. kez zirveye çıkan milli güreşçi Rıza Kayaalp, rekorunu zorlayabilecek ismin Taha Akgül olduğunu belirterek, "Geri dönmeye karar verirse bu başarıyı egale edebilir" dedi.

Ankara Rıza Kayaalp ve Taha Akgül Spor Kompleksi’nde düzenlenen basın buluşmasında, Avrupa şampiyonalarında madalya kazanan milli sporcular bir araya geldi. ASKİ Spor Kulübü’nün başarılı temsilcileri, elde ettikleri dereceleri ve gelecek hedeflerini kamuoyuyla paylaştı.

Efsaneleşen kariyerine bir halka daha ekleyen Rıza Kayaalp, 13. Avrupa şampiyonluğuna giden sürecin hiç de kolay olmadığını vurguladı. Yaşadığı zorluklara rağmen pes etmediğini belirten Kayaalp, "Rekora bu kadar yaklaşmışken bırakmak bana yakışmazdı. 4 aydır evime doğru dürüst uğramadan, büyük bir konsantrasyonla çalıştım. Bu rekorun uzun yıllar kırılamayacağını biliyorum ancak ülkemizden bir pehlivanın bu başarıyı tekrarlamasını gönülden isterim" ifadelerini kullandı.

Kayaalp, kendi rekoruna en yakın ismin Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül olduğunu belirterek, "Taha’nın 11 şampiyonluğu var. Eğer aktif güreşe dönmeye karar verirse, bu rekoru kırmaya en yakın isim o olur" değerlendirmesinde bulundu.

Abdullah Çakmar: Rıza bir ansiklopedi konusu

ASKİ Spor Kulübü Genel Koordinatörü Abdullah Çakmar, Rıza Kayaalp’in sadece bir sporcu değil, hayat hikayesiyle kitaplara konu olacak bir rol model olduğunu söyledi. Çakmar, "Rıza için sadece bir kitap değil, ansiklopedi yazılsa az gelir. 1.5 yıl süren zorunlu araya rağmen Arnavutluk’ta gösterdiği performans, onun karakterinin ve azminin en büyük kanıtıdır" dedi.

Halterde yeni hedefler

Basın toplantısında söz alan milli halterci Muhammed Furkan Özbek, Avrupa Şampiyonası’ndaki başarısını olimpiyat altınıyla taçlandırmak istediğini belirtti. 2028 Olimpiyatları’na odaklandığını ifade eden Özbek, Rıza Kayaalp’in başarılarının kendisi için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu söyledi.

Yusuf Fehmi Genç ise Türkiye’nin halterde 25 yıllık olimpiyat altın madalyası özlemine dikkat çekerek, "Tüm çalışmalarımızı 2028’de İstiklal Marşımızı olimpiyat kürsüsünde okutmak üzerine kurguluyoruz" şeklinde konuştu.