Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Şampiyonlar Ligi'nde tarihi gece: Paris'te 9 gollü düello!

Şampiyonlar Ligi'nde tarihi gece: Paris'te 9 gollü düello!

Devler Ligi yarı final ilk maçında PSG ile Bayern Münih arasında kelimenin tam anlamıyla bir gol savaşı yaşandı. Parc des Princes’te filelerin 9 kez havalandığı maçta Fransız devi, Alman panzerini 5-4 mağlup ederek final kapısını araladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde erken final tadındaki yarı final eşleşmesinde Luis Enrique’nin Paris Saint-Germain’i, Vincent Kompany yönetimindeki Bayern Münih’i ağırladı. Futbolseverlerin nefesini kesen 90 dakikada PSG, sahadan 5-4’lük galibiyetle ayrılarak 6 Mayıs’taki rövanş öncesi çok kritik bir avantaj elde etti.

Kvaratskhelia ve Dembele Fırtınası

Maçın yıldızlaşan isimleri kuşkusuz Khvicha Kvaratskhelia ve Ousmane Dembele oldu. Kvarat, 24 ve 56. dakikalarda attığı gollerle tribünleri ayağa kaldırırken; Dembele ise biri penaltıdan olmak üzere 45+5 ve 59. dakikalarda fileleri sarsarak duble yaptı. Fransız ekibinin diğer golü ise 33. dakikada genç yetenek João Neves’ten geldi.

PSG, tarihi gecede Bayern Münih'i yıktı: Paris'te 9 gollü resital!

Bayern Münih Pes Etmedi Ama Yetmedi

Konuk ekip Bayern Münih, maça 17. dakikada Harry Kane’in penaltı golüyle hızlı başlasa da Paris’in hücum hattını durdurmakta zorlandı. Michael Olise (41’), Upamecano (65’) ve Luis Diaz (70’) ile farkı kapatmak için her yolu deneyen Bavyera ekibi, sahadan mağlubiyetle ayrılsa da attığı 4 golle rövanş için umutlarını korudu.

PSG - Bayern Münih

Bavyera Devine 31 Yıl Sonra Şok Tarife

Bu sonuçla birlikte PSG, Şampiyonlar Ligi tarihinde Bayern Münih ağlarına tam 31 yıl aradan sonra bir maçta 5 gol göndermeyi başaran ilk takım olarak tarihe geçti. Savunma zaafiyetleri yaşayan Alman devinin bu ağır faturayı Münih’te nasıl ödeteceği ise şimdiden merak konusu.