Fenerbahçe Spor Kulübü, geleceğini belirleyecek kritik genel kurul için kapılarını açtı; kongre üyeleri kulübün yeni dönemine yön vermek üzere Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde buluştu.
Fenerbahçe’de merakla beklenen olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı, yoğun bir katılımla start aldı. Kongre üyelerinin tribünleri doldurmasıyla birlikte başlayan süreçte, açılış konuşmasını Yönetim Kurulu Üyesi Ali Gürbüz gerçekleştirdi. Gürbüz, yaptığı konuşmada Fenerbahçe çatısı altındaki birlik ve beraberlik vurgusunu ön plana çıkararak, yaşanacak demokratik sürecin kulüp değerlerine yakışır bir olgunlukta geçmesi temennisinde bulundu.
Demokrasi vurgusu ve divan seçimi
Fenerbahçe sevgisinin her türlü görüş ayrılığının üzerinde olduğunu belirten Gürbüz, sandıktan çıkacak sonucun kazananının sadece Fenerbahçe olacağını ifade etti. Açılış konuşmalarının ardından yapılan oylama sonucunda, genel kurulu yönetmek üzere Divan Başkanlığı görevine Şekip Mosturoğlu getirildi.
Mali tablolar ve ibra süreci masada
Toplantının ilk bölümünde kulübün idari ve mali yapısına dair kritik gündem maddeleri ele alınıyor. Yönetim kurulu ve denetim kurulu raporlarının okunacağı oturumda, 2025 ve 2026 yıllarını kapsayan farklı mali dönemler için yönetim kurulunun ibra edilmesi üyelerin oylarına sunulacak. İbra işlemlerinin ardından, seçim sürecini yürütecek sandık kurullarının başkan ve üyelerinin belirlenmesiyle ilk günkü gündem maddeleri tamamlanmış olacak.