30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Edirne’nin Keşan ilçesindeki Gökçetepe Tabiat Parkı önlerinde bu yıl ilk kez düzenlenen Saros Körfezi Açık Su Yüzme Yarışması, 200’ü aşkın sporcu ve yüzlerce izleyiciyle büyük bir coşkuya sahne oldu.
Doğal güzellikleriyle ünlü Saros Körfezi'nin serin sularında, katılımcılar 1200 metrelik parkurda yarışmak üzere aynı anda suya daldı. Kadın ve erkek kategorilerinin yanı sıra farklı yaş gruplarından sporcuların yer aldığı yarış, izleyiciler tarafından büyük bir heyecanla takip edildi.
Ödül Törenine yoğun ilgi
Yarışmanın tamamlanmasının ardından saat 12.00’de ödül ve madalya töreni gerçekleştirildi. Törene Edirne Valisi Yunus Sezer, Keşan Kaymakamı Aziz Mercan ve Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan ile birlikte daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.
Vali Sezer'den anlamlı mesajlar
Törende konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, Ağustos ayının "fetihler ayı" olarak nitelendirildiğini belirtti ve Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü kutlamalarının ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın önemine vurgu yaptı. Sezer, ayrıca Saros Körfezi'nin kendi kendini temizleyebilme özelliği hakkında bilgi vererek bölgenin güzelliklerine dikkat çekti.
Dereceye giren sporculara madalya ve ödülleri takdim edilirken, tank batığı istikametinde oluşturulan özel rotaya ilk ulaşan sporcuya ise Onur Ödülü verildi. Bu yılki yarışmanın büyük bir başarıyla tamamlanması, gelecek yıllarda bu etkinliğin devam edeceği umudunu pekiştiriyor.

DERECEYE GİREN SPORCULARA MADALYA VE ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ.