Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Sergen Yalçın Ersin Destanoğlu'nun oyundan çıkmak için ağladığını söyledi

Sergen Yalçın Ersin Destanoğlu'nun oyundan çıkmak için ağladığını söyledi

Teknik direktör Sergen Yalçın, Beşiktaş'ı çalıştırdığı dönemde kaleci Ersin Destanoğlu'nun baskıyı kaldıramayarak soyunma odasında kendisinden oyundan çıkmayı talep ettiğini açıkladı.

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Sergen Yalçın, siyah-beyazlı ekibi çalıştırdığı döneme dair çarpıcı bir itirafta bulundu. Deneyimli teknik adam, Corendon Alanyaspor ile oynanan müsabakada taraftar baskısını kaldıramayarak sahada zor anlar yaşayan eski öğrencisinin adını ilk kez kamuoyuyla paylaştı. 

Yalçın, Beşiktaş altyapısından yetişen ve şampiyonluk yaşayan kaleci Ersin Destanoğlu'nun karşılaşmanın devre arasında soyunma odasına ağlayarak geldiğini ve sahaya dönmek istemediğini belirtti.

Ersin Destanoğlu konusu bir psikolojik vaka

Beşiktaş’taki futbolcuların üzerindeki ağır psikolojik baskılara ve taraftar tepkilerine değinen Sergen Yalçın, genç oyuncuların korunması gerektiğinin altını çizdi. 

Ersin Destanoğlu'nun yaşadığı durumu bir vaka olarak nitelendiren tecrübeli teknik adam, "Beşiktaş'ın altyapısından yetişmiş, şampiyonluk yaşamış bir çocuğa bunlar yapılır mı? Normal mi bunlar sizce? Çocuk devre arasında odaya geldi ağlıyor. 'Ne olur beni oyundan çıkar' diye ağlıyor soyunma odasında." ifadelerini kullandı.

Oyundan çıkarsam futbol hayatın biter

Genç kalecinin o anki teslimiyetçi tavrına sert ancak kariyerini koruma odaklı bir tepki gösterdiğini dile getiren Sergen Yalçın, soyunma odasında yaşanan diyalogları şu sözlerle aktardı: 

"Çıkmayacak, çıkamazsın, oynayacaksın. Seni bugün oyundan çıkarırsam futbol hayatın biter. Çıkacaksın oynayacaksın. İsterse 150 dakika daha bağırsınlar, geçecek o kaleye. 5 tane daha gol yesen duracaksın o kalede. Yoksa futbol hayatın biter dedim." 

Yalçın'ın bu müdahalesi, genç oyuncunun kariyer basamaklarındaki en kritik dönemeçlerden biri olarak kayıtlara geçti.