Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Süper Lig’de ilk 6 haftanın bilançosu çıktı: 54 karşılaşmada tam 161 gol atıldı

Süper Lig’de ilk 6 haftanın bilançosu çıktı: 54 karşılaşmada tam 161 gol atıldı

Süper Lig’de milli maç arasına girilirken geride kalan 6 haftalık süreçte atılan 161 gol, sezona damga vuran hücum performanslarını ve gol krallığındaki kıyasıya rekabeti ortaya koydu.

Trendyol Süper Lig’de milli maçlar dolayısıyla verilen ara öncesinde ilk 6 haftalık maraton geride kaldı. Toplam 54 karşılaşmanın sahne olduğu bu periyotta futbolseverler adeta bir gol şölenine tanıklık etti. Takımların hücum odaklı oyunu skorborda da doğrudan yansırken, fileler toplamda 161 kez havalandı.

Amed Sportif Faaliyetler’in 13 puan ve averaj farkıyla liderlik koltuğunda tamamladığı ilk periyotta, ligin en gollü haftaları 31'er golün atıldığı 3. ve 6. haftalar oldu. En az gol kayda geçen süreç ise 21 golün atıldığı 2. hafta olarak istatistiklere yansıdı.

Hücum Hattının Lideri Fenerbahçe: Tarihi Galibiyetle Zirvede

Ligin ilk 6 haftasında rakip fileleri en çok sarsan ekip Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertliler, Eyüpspor karşısında elde ettiği 8-0'lık galibiyetle hem kulüp tarihinin en farklı lig galibiyetlerinden birine imza attı hem de toplam gol sayısını 16'ya yükselterek ligin en skorer takımı konumuna yerleşti.

Fenerbahçe’yi takip eden ekipler arasında da skor üretkenliği dikkat çekti:

Amed SF: 15 gol

Beşiktaş: 14 gol

Galatasaray, Trabzonspor ve Çorum FK: 13'er gol

Krallık Yarışında Alev Alan Rekabet ve Hat-Trick Yapan Yıldızlar

Süper Lig’in ilk 6 haftalık bölümünde gol krallığı yarışı da büyük bir heyecana sahne oluyor. Şu ana kadar 3 futbolcu tek bir maçta 3 gol atarak hat-trick yapma başarısı gösterdi:

Gift Orban (Amed SF): Başakşehir karşısındaki etkili performansıyla hat-trick yaptı.

Mohamed Salah (Trabzonspor): Galatasaray derbisinde fileleri 3 kez havalandırdı.

Dusan Vlahovic (Beşiktaş): Çorum FK mücadelesinde 3 golle yıldızlaştı.

Sezona fırtına gibi başlayan Mohamed Salah ve Gift Orban, attıkları 7'şer golle gol krallığı basamağının en üstünde yer alıyor. Zirvedeki bu ikiliyi ise 6'şar golle Victor Osimhen, Eldor Shomurodov ve Vedat Muriqi takip ediyor.

Fenerbahçe'nin Kosovalı santrforu Vedat Muriqi, özellikle Eyüpspor maçında kaydettiği 4 golle haftanın en dikkat çeken bireysel performanslarından birini sergiledi. Deneyimli golcü, görev aldığı 6 karşılaşmada toplam 6 gole ulaşarak takımının hücum yükünü sırtlayan isimlerden biri oldu.

Hafta Hafta Gol Dağılımı

Süper Lig'de ilk 6 haftada atılan 161 golün haftalara göre dağılımı şu şekilde gerçekleşti:

1. Hafta: 24 gol

2. Hafta: 21 gol

3. Hafta: 31 gol

4. Hafta: 29 gol

5. Hafta: 25 gol

6. Hafta: 31 gol

Milli aranın ardından Süper Lig heyecanı, 9-12 Ekim tarihleri arasında oynanacak 7. hafta müsabakalarıyla kaldığı yerden devam edecek.