Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Tarsus’ta dev randevu: Kırkpınar’ın devleri aynı meydanda buluşuyor

Tarsus’ta dev randevu: Kırkpınar’ın devleri aynı meydanda buluşuyor

Tarsus, spor dünyasının yakından takip edeceği dev bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 2 Mayıs Cumartesi günü Atatürk Gösteri Merkezi’nde düzenlenecek 2026 sezonunun ilk Karakucak Güreşleri, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 400’ü aşkın sporcuyu ağırlayacak.

Ata sporunun nabzı 2 Mayıs’ta Tarsus’ta atacak; Türkiye’nin en başarılı güreşçileri, 2026 sezonunun ilk Karakucak müsabakaları için er meydanına iniyor.

Tarsus, spor dünyasının yakından takip edeceği dev bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 2 Mayıs Cumartesi günü Atatürk Gösteri Merkezi’nde düzenlenecek 2026 sezonunun ilk Karakucak Güreşleri, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 400’ü aşkın sporcuyu ağırlayacak. Minikler, yıldızlar ve büyükler kategorilerinde gerçekleşecek olan şölen, geleneksel güreşin tüm heyecanını Çukurova’ya taşıyacak.

Dev isimler ilk kez aynı meydanda

Bu yılki organizasyonu diğerlerinden ayıran en önemli detay ise şampiyonların buluşması olacak. Türk güreşinin zirvesindeki isimlerden 3 Avrupa şampiyonu ve 2025 Kırkpınar ikincisi Feyzullah Aktürk ile son iki yılın Kırkpınar Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek, Çukurova topraklarında ilk kez aynı Karakucak meydanında kozlarını paylaşacak. İki dev ismin mücadelesi, güreşseverlere unutulmaz bir seyir zevki sunacak.

Yıldızlar geçidine sahne olacak

Tarsus er meydanı, sadece iki başpehlivanla sınırlı kalmayacak. Rıza Yıldırım, Mustafa Batu, İsa Göçen, Hakan Büyükçıngıl, Salim Ercan, Doğan Uzun ve Ali Bönceoğlu gibi Avrupa ve dünya minderlerinde başarılarıyla adından söz ettiren pek çok önemli isim, şampiyonluk için ter dökecek. Güreş tutkunlarını gün boyu sürecek bir rekabet beklerken, tartı işlemleri 09.00-11.00 saatleri arasında yapılacak ve müsabakalara saat 12.00’de start verilecek.

Başkan Boltaç’tan davet

Organizasyonun kültürel bir miras olduğunu vurgulayan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, ata sporunu gelecek nesillere aktarmanın önemine değindi. Tüm bölge halkını bu tarihi ana tanıklık etmeye davet eden Boltaç, "Ata sporumuzu yaşatmak bizim için bir görev. Er meydanında ter dökecek tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" diyerek heyecanını paylaştı.