Londra’da devam eden sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon, tenis dünyasını sarsan sürprizlere ve erken vedalara sahne olmaya devam ediyor. Turnuvanın 4. tur müsabakalarında kortlar, hem büyük bir geri dönüş hikayesine hem de şampiyonluk favorilerinden birinin dramatik vedasına tanıklık etti.
Djokovic Set Kaybetse de Çeyrek Finalde
Tek erkekler tablosunda dünya 8 numarası Sırp efsane Novak Djokovic, yarı final yolunda Rus raket Roman Safiullin ile kozlarını paylaştı. Kortta büyük bir dirençle karşılaşan Djokovic; 7-6, 6-3, 3-6 ve 6-3’lük set sonuçlarıyla rakibini 3-1 mağlup etmeyi başardı. Üçüncü sette konsantrasyon kaybı yaşayarak korttan mağup ayrılsa da, dördüncü sette ağırlığını koyan deneyimli tenisçi, adını turnuvanın çeyrek finaline yazdırmayı bildi.
Londra’da Osaka Kasırgası: Dünya 1 Numarası Elendi!
Günün ve belki de turnuvanın en büyük sürprizi tek kadınlar kategorisinde yaşandı. Turnuvaya 1 numaralı seribaşı olarak katılan Rus raket Aryna Sabalenka, kariyerinde 4 grand slam şampiyonluğu bulunan ancak çim kortta eski formunu arayan Japon sporcu Naomi Osaka ile karşı karşıya geldi.
Maçın başından itibaren oyunun kontrolünü elinde tutan Osaka, güçlü rakibini 6-2 ve 7-6’lık setlerle 2-0 yenerek korttan sildi. Bu sonuçla turnuvanın en büyük favorisi Sabalenka Londra'ya erken veda ederken, Naomi Osaka kariyerinde ilk kez Wimbledon'da çeyrek finale yükselme başarısı göstererek tarihi bir eşiği geride bıraktı.