Gloria Cup Basketball 2026 Summer Games, Antalya Belek’te bulunan Gloria Sports Arena’da büyük bir heyecanla tamamlandı. Bu yılki turnuvada, Türk Telekom, şampiyonluk unvanını kazanarak dikkatleri üzerine çekti.
Turnuvaya katılan takımlar ve maçlar
Turnuva, farklı ülkelerden basketbol takımlarını bir araya getirerek önemli bir organizasyon olarak gerçekleştirilmiştir. Toplamda 21 resmi maçın yapıldığı bu prestijli etkinliğe Türkiye’den 9 takım katılmasının yanı sıra, Rusya, Romanya ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden de takımlar yer aldı. Katılımcılar arasında Aliağa Petkim, A. Efes, Bahçeşehir Koleji, Beşiktaş, Çayırova Belediyespor, Galatasaray, Tofaş, Türk Telekom, Denizli Basket, CSKA Moscow, Lokomotiv Kuban, U-BT Cluj-Napoca ve Dubai Basketball gibi önemli ekipler bulunmaktadır.
Şampiyonun kaynağı
Şampiyonluğa ulaşan Türk Telekom, bu başarıyla birlikte 20 bin Euro para ödülünü almaya hak kazanmıştır. Turnuvanın ardından Gloria Sports Arena CEO’su ve Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Elif Özdemir Şankaya, organizasyonun ardından yaptığı değerlendirmede, “Farklı ülkelerden sporcuları ve teknik ekipleri Antalya’da bir araya getiren bu organizasyon, takımlara yeni sezon öncesinde güçlü bir hazırlık ortamı sunmasının yanı sıra, Antalya’nın uluslararası spor turizmindeki konumuna da önemli katkı sağladı” dedi.
Şankaya, hareketli bir turnuvanın yaşandığını ve sahada gösterilen mücadelenin izleyicilere keyif verdiğini belirterek, turnuvaya katılan tüm takımlara tebriklerini iletti. Yeni sezonda başarılar dileyerek kapanışı yaptı.

GLORİA SPORTS ARENA CEO'SU VE ÖZALTIN HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI ELİF ÖZDEMİR ŞANKAYA