Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Türkiye yüzücülerinden Akdeniz Oyunları'nda altın ve bronz madalya başarısı

Türkiye yüzücülerinden Akdeniz Oyunları'nda altın ve bronz madalya başarısı

Taranto 2026 Akdeniz Oyunları'nda Emre Sakçı ve Nusrat Allahverdi, sıkı rekabette altın ve bronz madalye kazandı.

Taranto 2026 Akdeniz Oyunları'nda, erkekler 50 metre kurbağalama finali büyük bir çekişmeye sahne oldu. Milli yüzücü Emre Sakçı, 27.24 saniyelik derecesi ile zafere ulaşarak altın madalya kazandı. Bu başarılı performansı, Türk yüzücülerinin uluslararası arenada kazandıkları başarıları bir kez daha gözler önüne serdi.

Nusrat Allahverdi ise finalde 27.39 dereceli süresiyle üçüncü olarak bronz madalya elde etti. İtalya'nın Taranto kentindeki bu organizasyon, Türkiye'nin yüzme alanındaki yeteneklerini sergilemesi açısından büyük bir fırsat oldu.

Yarışın Detayları:

Hem Emre Sakçı'nın hem de Nusrat Allahverdi'nin temsil ettikleri Türkiye, yüzme branşında uluslararası alanda güçlü bir temsil sunmaya devam ediyor. Sakçı'nın elde ettiği altın madalya, onun kariyerinde önemli bir kilometre taşı olurken, aynı zamanda Türk yüzmesine duyulan güveni artırdı.

Gelecek Hedefleri:

Her iki sporcu da bu başarılarının ardından gözlerini gelecekte gerçekleştirecekleri uluslararası yarışmalara çeviriyor. Yüzme federasyonu, bu tür başarıların genç sporcuları teşvik edeceğini ve Türk yüzmesinin gelişimine katkıda bulunacağını belirtiyor.

TARANTO 2026 AKDENİZ OYUNLARI'NDA ERKEKLER 50 METRE KURBAĞALAMA FİNALİNDE MİLLİ YÜZÜCÜ EMRE SAKÇI...

TARANTO 2026 AKDENİZ OYUNLARI'NDA ERKEKLER 50 METRE KURBAĞALAMA FİNALİNDE MİLLİ YÜZÜCÜ EMRE SAKÇI 27.24'LÜK DERECESİYLE ALTIN, NUSRAT ALLAHVERDİ İSE 27.39'LUK DERECESİYLE BRONZ MADALYA KAZANDI.