Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Van'daki yüzme havuzunda geleceğin şampiyonları yetişiyor

Van'daki yüzme havuzunda geleceğin şampiyonları yetişiyor

Van'daki Yeni TOKİ Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda çocuklar, yaz tatilinde uzman antrenörler eşliğinde yüzme eğitimi alarak geleceğe hazırlanıyor.

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Yeni TOKİ Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, yaz döneminde çocukların yüzme yeteneklerini geliştirmeleri için önemli bir merkez haline geldi. Okulların kapanmasıyla birlikte, havuzda yaz okulu programları başlatıldı ve çocuklar uzman antrenörler eşliğinde hem yüzmeyi öğreniyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor.

Su korkusunu aşmak ve teknikleri öğrenmek:

Edremit ilçesinde faaliyet gösteren Yeni TOKİ Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, özellikle sıcak yaz günlerinde serinlemek ve yüzme öğrenmek amacıyla çocuklar tarafından yoğun şekilde tercih ediliyor. 6 yaş ve üzeri çocuklar, uzman yüzme antrenörleri Yeşim Çelebi ve Fedai Nanto tarafından verilen eğitimlerle yüzme konusunda temel bilgileri öğreniyor. Eğitimlerin ilk aşamasında, çocukların suya alışmaları ve su korkusunu yenmeleri hedeflenirken; eğlenceli ve oyun temelli eğitim yöntemleri sayesinde, sırtüstü ve serbest yüzme tekniklerine geçiş yapılıyor.

Başvurular önem taşıyor:

Yüzme Antrenörü Fedai Nanto, yoğun katılımlarından dolayı yaz okulu eğitimlerinin tamamen dolu geçtiğini belirtiyor. Nanto, velilere dikkat edilmesi gereken bir konuda uyarıda bulunuyor: "Başvuru dönemlerini kaçırmamalarını istiyoruz. Kurs başladıktan sonra yeni öğrenci kabul edemiyoruz," diyerek, kontenjanların sınırlı olduğunu vurguladı. Başvuruların yalnızca havuza gelinerek yapılması gerektiğini ifade eden Nanto, mevcut öğrencilerin belirli bir seviyeye ulaştığını, bu nedenle doğru zamanda başvuru yapılmasının önem taşıdığını belirtti.

Öğrenciler, yaz tatillerini verimli bir şekilde geçirerek haftanın dört günü antrenman yapacaklarını, yüzmeyi severek sürdürdüklerini ve gelecekte uluslararası yarışmalara katılmayı hedeflediklerini ifade ettiler. Antrenörlerinin rehberliğinde, yeni yüzme tekniklerini öğrenirken hem eğleniyor hem de gelişimlerine katkı sağlanıyor. Bu yüzme kursu, çocukların sadece fiziksel değil, zihinsel gelişimlerine de büyük katkı sağlamakta.

VAN'IN EDREMİT İLÇESİNDEKİ YENİ TOKİ YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU, YAZ TATİLİNDE ÇOCUKLARA UZMAN...

VAN'IN EDREMİT İLÇESİNDEKİ YENİ TOKİ YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU, YAZ TATİLİNDE ÇOCUKLARA UZMAN ANTRENÖRLER EŞLİĞİNDE YÜZME EĞİTİMİ VERİRKEN, ÖĞRENCİLER HEM YÜZME ÖĞRENİYOR HEM DE KEYİFLİ VAKİT GEÇİRİYOR.