2026 FIVB Voleybol Milletler Ligi’nde (VNL) heyecan tüm hızıyla sürerken, A Milli Kadın Voleybol Takımımız turnuvanın üçüncü haftasındaki ilk sınavından zaferle ayrıldı. Parkede kelimenin tam anlamıyla bir voleybol şöleni sunan "Filenin Sultanları", güçlü rakibi Polonya’yı 3-1’lik skorla geçerek gövde gösterisi yaptı.
Bu sonuçla birlikte ay-yıldızlı ekip, turnuvadaki galibiyet serisini güçlendirerek organizasyondaki yerini sağlamlaştırdı.
Vargas Sahnede Devleşti, Puan Tablosu Yeniden Şekillendi
Ankara'da oynanan müsabakada milli takımımızın en büyük kozlarından biri yine Melissa Vargas oldu. Maç boyunca durdurulamaz bir performans sergileyen Vargas, ürettiği 23 sayıyla müsabakanın en skorer ismi olurken galibiyetin de mimarı oldu.
Türkiye, bu sonuçla VNL’deki 7. galibiyetine uzanırken, organizasyondaki 3. yenilgisini alan Polonya’yı puan tablosunda geride bırakarak kritik bir avantaja imza attı.
Zehra Güneş Sahalara Muhteşem Döndü
Milli takım adına gecenin en sevindirici gelişmelerinden biri de sakatlık kabusunun sona ermesi oldu. Yaşadığı sakatlık nedeniyle Milletler Ligi’nin ilk iki haftasında takımdaki yerini alamayan yıldız orta oyuncu Zehra Güneş, Polonya karşısında yeniden ay-yıldızlı formasına kavuştu. Güneş'in sahaya dönüşü, hem takım savunmasına büyük güç kattı hem de voleybolseverlere büyük bir moral oldu.
Sıradaki Durak: Dev Randevu ABD ile
VNL’deki iddiasını Polonya galibiyetiyle bir kez daha kanıtlayan A Milli Kadın Voleybol Takımı, turnuvadaki yürüyüşüne ara vermeden devam edecek. Filenin Sultanları, üçüncü haftanın ikinci müsabakasında 10 Temmuz Cuma günü voleybol dünyasının bir diğer devi olan ABD ile kozlarını paylaşacak.