Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Yedikule Hisarı’nda tarihi sabah: Dünya Kupası coşkusu dev ekranda!

Yedikule Hisarı’nda tarihi sabah: Dünya Kupası coşkusu dev ekranda!

2026 FIFA Dünya Kupası heyecanı İstanbul’un kalbinde atıyor; Fatih Belediyesi, Türkiye-Avustralya karşılaşmasını tarihi Yedikule Hisarı’nda kuracağı dev ekrandan naklen yayınlayacak.

A Milli Futbol Takımımızın 2026 FIFA Dünya Kupası’ndaki soluk kesen mücadelesi, İstanbul’un en görkemli tarihi yapılarından birinde hayat buluyor. Fatih Belediyesi, ay-yıldızlı ekibimizin Avustralya ile oynayacağı kritik karşılaşmayı, Yedikule Hisarı’nda kurulacak dev ekran vasıtasıyla futbolseverlerle buluşturacak. Tarihi dokuyla spor coşkusunu harmanlayan etkinlik, İstanbullulara unutulmaz bir maç deneyimi sunmayı hedefliyor.

Tarihi Hisarda Sabahın İlk Işıklarıyla Maç Keyfi

Turnuvanın saat farkı nedeniyle pazar sabahının erken saatlerine denk gelen müsabaka için kapılar 14 Haziran Pazar günü saat 07.00’de açılacak. Erken saatte milli takımı desteklemek için Yedikule Hisarı’na akın edecek vatandaşları, Fatih Belediyesi’nin sıcak bir sürprizi karşılayacak. Etkinlik alanında tüm katılımcılara çorba ikramında bulunulacak.

Başkan Turan’dan Birlik ve Beraberlik Daveti

Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, tüm İstanbulluları bu benzersiz atmosferde buluşmaya ve milli heyecanı tek yürek olarak paylaşmaya çağırarak şu ifadeleri kullandı:

“Millet olarak bizi bir araya getiren en önemli değerlerden biri ay yıldızlı bayrağımız altında yaşadığımız ortak sevinçlerdir. A Milli Futbol Takımımızın Dünya Kupası mücadelesini, İstanbul’un en önemli tarihi miraslarından Yedikule Hisarı’nda hep birlikte takip edeceğiz. Tüm hemşehrilerimizi bu güzel atmosferi paylaşmaya ve milli takımımıza destek vermeye davet ediyorum.”

Ay-yıldızlıların dünya sahnesindeki bu önemli virajı, dev ekran yayını ve sunulacak ikramlarla birlikte Yedikule’de tam bir futbol şölenine dönüşecek.