Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Ziraat Türkiye Kupası’nda nefes kesen düello: Trabzonspor penaltılarla yarı final biletini kaptı

Ziraat Türkiye Kupası’nda nefes kesen düello: Trabzonspor penaltılarla yarı final biletini kaptı

Bordo-mavililer, yarı finalde Gençlerbirliği ile eşleşti. Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Samsunspor ile Trabzonspor arasındaki randevu, futbolseverlere büyük bir heyecan yaşattı.

Samsun deplasmanında gol sesi çıkmayan zorlu mücadelede gülen taraf seri penaltı atışları sonrası Fatih Tekke’nin öğrencileri oldu. Bordo-mavililer, yarı finalde Gençlerbirliği ile eşleşti.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Samsunspor ile Trabzonspor arasındaki randevu, futbolseverlere büyük bir heyecan yaşattı. 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanan ve normal süresi ile uzatma bölümleri golsüz eşitlikle geçilen karşılaşmada, turu geçen tarafı penaltı atışları belirledi. Rakibine penaltılarda 3-1’lik üstünlük kuran Trabzonspor, adını yarı finale yazdıran taraf oldu.

Kalecilerin devleştiği gece

Maçın normal süresi ve uzatma dakikaları boyunca her iki ekip de gol yollarında etkili olmaya çalışsa da kaleciler geçit vermedi. 60. dakikada Zeki Yavru’nun doğrudan kaleye yönelen korner vuruşunu Onana son anda kornere çelerken, 63. dakikada Ndiaye’nin şutunda yine Onana başarılıydı. İkinci yarıda ve uzatmalarda Trabzonspor adına Onuachu’nun direkten dönen şutu ve Okan Kocuk’un kritik kurtarışları mücadelenin kader anları oldu. Samsunspor’da 69. dakikada Ndiaye’nin kırmızı kart görmesiyle ev sahibi ekip maçı 10 kişi tamamlamak zorunda kaldı.

Penaltılarda hata yapmadılar

Gergin geçen 120 dakikanın ardından seri penaltı atışlarına geçildi. Trabzonspor’da Onuachu, Nwakaeme ve Muçi beyaz noktadan hata yapmazken, Samsunspor’da sadece Tomasson topu ağlarla buluşturabildi. Rakibini 3-1 mağlup eden Trabzonspor, kupada yoluna devam ederken yarı finalde Gençlerbirliği’nin rakibi oldu.

Maçın teknik detayları

Samsunspor, Sebastian Hahn yönetiminde sahaya çıkarken, Trabzonspor’da teknik direktörlük koltuğunda Fatih Tekke yer aldı. Karşılaşma boyunca hakem Atilla Karaoğlan’ın yönettiği maçta, her iki takım da disiplinli bir oyun sergilemeye çalıştı. Samsunspor cephesinde Coulibaly, Holse ve Zeki sarı kart görürken, Trabzonspor’da Mustafa Eskihellaç, Ozan, Savic ve Nwakaeme kart gören isimler oldu.