Yeni Birlik Gazetesi
Yeni Birlik Gazetesi Spor Zirve tırmanışıyla tarihi bir başarıya imza attı: Nursel Ölmez Suppa Durek'e ulaştı

Zirve tırmanışıyla tarihi bir başarıya imza attı: Nursel Ölmez Suppa Durek'e ulaştı

Muğlalı dağcı Nursel Ölmez, Hakkari'de bulunan 4 bin 123 metre yüksekliğindeki Suppa Durek Dağı'na başarılı bir tırmanış gerçekleştirdi.

DENİZLİ – Hakkari’nin Cilo Dağları’nda yer alan ve zorlu rotası ile dağcıların en çok çekindiği zirveler arasında gösterilen Suppa Durek Dağı, bu sefer Muğlalı sporcu Nursel Ölmez tarafından başarıyla fethedildi. 4123 metre rakımdaki zirveye tırmanış, 26 Ağustos 2026 tarihinde gerçekleştirilirken, dağcılık camiasında büyük yankı uyandırdı.

Ölmez, Türkiye Dağcılık Federasyonu bünyesinde antrenörlük yaparak dağcılığa olan tutkusunu sürdürmektedir. Dağa çıkışının, Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli tarihi olaylarından biri olan Büyük Taarruz’un yıl dönümüne denk gelmesi ise bu tırmanışı daha da anlamlı kıldı. Etkileyici bir deneyim yaşayan ekip, zirveye varmak için zorlu bir yolculuk yaptı.

Zorlu parkur ve hazırlık süreci:

Nursel Ölmez, tırmanış öncesinde yaptığı detaylı hazırlıkların ve zorlu parkurun önemine dikkat çekti. "Suppa Durek, dağcılık dünyasında oldukça zor ve riskli bir rota olarak biliniyor" diyen Ölmez, zirveye ulaşmak için uzun bir planlama süreci geçirdiklerini belirtti. Ekiple birlikte, 24 Ağustos’ta Bala Yaylası’na ulaşarak ilk kampı kurdular. Ardından 25 Ağustos’ta Gezre Yaylası’na geçiş yapıldı.

Tırmanışın sabahı ise saat 05.00’te başlayarak, hedeflerine ulaşmak üzere yola koyuldular. Zirveye ulaştıklarında kayıt altına aldıkları görüntüler ve fotoğraflar, dağın zorlu coğrafyasını tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyordu.

Tarihî bir tırmanış ve anılar:

Ölmez, tırmanışları sırasında yaşadığı anıları ve dağın tarihini de paylaştı. Suppa Durek Dağı’nın geçmişine dair ilginç detaylar veren Ölmez, 1982 yılında Enver Yıldırgan ve Ömer Burhan Tüzel tarafından ilk tırmanışın gerçekleştirildiğini belirtti. Üzerinde bırakılan defterin tarihinin önemine de değinen Ölmez, 2025 yılında Barış Adıyaman ve Beşir Tertemiz’in zirveye ulaşmasının ardından kendisinin de bu zorluğu aşma kararı aldığını ifade etti. "Bu dağa gitmeliyiz" düşüncesiyle hareket ettim. Ekibimle birlikte tüm zorlukları aştık," diyerek başarısını vurgulayan Ölmez, takım ruhunun önemine de dikkat çekti.

Nursel Ölmez, "Bize rehberlik eden Barış Adıyaman ve Beşir Tertemiz ile birlikte, Bingöl’den Mert Akbulut ve Ankara’dan Gülnur Bağcı ile 5 kişilik bir ekip olarak tırmanışı tamamlamak beni çok mutlu etti" diyerek bu başarıyı kutladı. Zirve tırmanışı, dağcılık camiasında dikkat çekici bir irade ve azim örneği olarak kayıtlara geçti.

DENİZLİ’DE YAŞAYAN MUĞLALI SPORCU NURSEL ÖLMEZ, HAKKARİ’NİN CİLO DAĞLARI’NDA YER ALAN 4 BİN 123...

DENİZLİ’DE YAŞAYAN MUĞLALI SPORCU NURSEL ÖLMEZ, HAKKARİ’NİN CİLO DAĞLARI’NDA YER ALAN 4 BİN 123 METRE RAKIMLI SUPPA DUREK DAĞINA BAŞARILI BİR ZİRVE TIRMANIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ.